Balıkesir’de 5 büyüklüğünde deprem

Depremin İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa’da da hissedildiği belirtildi

İlçedeki bir kız yurdunda kalan ve deprem nedeniyle korkudan bayılan bir kız öğrenci 112 Acil Servis ekibince Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine kaldırıldı. Fotoğraf: AA

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde saat 23.14'te 7 km derinlikte ve 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi’ne göre ise derinliği 7.7 km olan depremin büyüklüğü 5 olarak ölçüldü.

İlk depremin ardından bölgede 4.3 büyüklüğünde başka bir depremin daha olduğu belirtildi. AFAD'a göre bu ikinci deprem 4.3, Kandilli'ye göre de 4.1 büyüklüğünde gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saat 23.46'da üçüncü kez sarsılan Altıeylül'de 4 büyüklüğünde deprem oldu.

İlk depremin İzmir, İstanbul, Manisa ve Bursa’da da hissedildiği belirtildi.

 Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da saat 00.15 itibarıyla yaptığı açıklamada "Şu an için bize gelen herhangi bir olumsuzluk yok, gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz. Akçaköy ve Ayvacık mahallelerine yakın olduğu tahmin ediliyordu, oralarla da görüştük herhangi bir olumsuzluk olmadığı bilgisi geldi” ifadelerini kullandı.

18 kişi hastaneye başvurdu

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz kendilerine intikal eden ciddi bir durumun olmadığını belirtti ve şunları söyledi:

Şu an için hastanelerimize 18 kişi başvurdu. Herhangi ciddi bir durum söz konusu değil. Deprem anında oluşan panikten dolayı bazı vatandaşlarımız bayılmış. Bazıları ise evden dışarıya çıkma esnasında dolap kapağı gibi yerlere kafasını çarpmış. Hepsi ayakta tedavi oldu. Çok şükür ciddi bir durum yok.

NTV’ye bağlanan Kocaeli Üniversitesi’nden Prof. Şerif Barış, “Bu tip depremler oralarda çok sık yaşanan depremler. Bu depremin çok büyük hasar yapması beklenmemeli” dedi. Barış, geçen yaz İstanbul’da gerçekleşen deprem ile Balıkesir’de yaşanan depremin ilgisini olmadığını belirtti.

Ege’de deprem

AFAD’da yer alan bilgiye göre 00.58'de Ege Denizi'nde Girit Adası'nın kuzey doğusu ile Kasos Adası'nın güney batısı açıklarında 5,1 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

Deniz yüzeyinin yaklaşık 22 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Muğla'nın Datça ilçesine 158 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

51 artçı sarsıntı kaydedildi

AFAD verilerine göre 4,6 büyüklüğündeki depremin ardından Balıkesir'de 51 artçı sarsıntı meydana geldi.

Depremin en çok hissedildiği yerlerden kırsal Akçaköy Mahallesi sakinleri, geceyi dışarıda ateş yakıp ısınarak geçirdi.

20191211_2_39777528_50248521-min.jpg


 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU