“HDP’li belediyeler GABB’dan çekildi” iddiasına yalanlama

HDP'den yapılan açıklamada "Belediyelerimizin iç işleyişlerine dair bu tür kararlarda, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu olarak müdahale etmemiz söz konusu değildir" denildi

Fotoğraf: Twitter

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nde (GABB) partinin 70 meclis üyesinin yerine kayyum atanmasından sonra Mezopotamya Ajansı’nın abonelerine servis ettiği “HDP’li Belediyeler GABB’dan çekildi” haberine ilişkin açıklama yaptı.

Partilerinin GABB’dan çekildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Kaplan, GABB’ın esas itibari ile belediyeler için gönüllü bir çalışma alanı olduğunu söyledi ve partilerinin kayyum atamalarına karşı yayınladığı deklarasyonu anımsatarak, şunları söyledi:

Son günlerde basında ‘HDP’li belediyeler GABB’dan çekildi’ şeklinde haberler yapılmıştır. Bahse konu haberde, belediye meclis üyemizin söylemleri üzerinden bu haber yapılmıştır. Fakat Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu olarak belediyelerimizin GABB’dan çekilmesine yönelik bir kararımızın bulunmadığını ifade etmek isteriz.

Belediyelerimizin iç işleyişlerine dair bu tür kararlarda, Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu olarak müdahale etmemiz söz konusu değildir. GABB gönüllü bir birlik olmasından kaynaklı, belediyelerimizin devam edip etmeyeceğine yönelik kararı ise; belediyelerimizin kendi yönetim kademelerinde ve belediye meclislerinde tartışılıp karara bağlanacaktır.

Bu temelde bazı belediyelerimizin Aralık ayı meclislerinde gerek GABB’nin yapısal olarak kayyımcı anlayışa sahip olması, gerekse ekonomik nedenlerden kaynaklı üyelikten çekilme kararı almış olmaları tamamen belediyelerimizin kendi kararlarıdır.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU