Selahattin Demirtaş’ın eşinden açıklama: Çok öfkeli ve üzgün

Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, cezaevi ziyareti sonrası açıklama yaptı. Demirtaş, “Bütün olanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgündü. Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi” dedi

Başak Demirtaş - Selahattin Demirtaş / Fotoğraf: Twitter

Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, ziyaret sonrası sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

Yaşanan olaylardan eşinin çok öfkeli ve kızgın olduğunu belirten Başak Demirtaş, “Selahattin ile dün görüştük. Bütün olanlardan dolayı çok öfkeli ve üzgündü. Her şeye rağmen dışarıya umut ve moral yüklü selamlarını gönderdi” ifadelerini kullandı.

 

“Kamuoyu ve siyasetçilerden duyarlılık bekliyoruz”

Yol eziyetinin son bulması için kamuoyuna seslenen Başak Demirtaş devamında şu şunları paylaştı:

Binlerce ailenin kilometrelerce uzaklıktaki cezaevlerinde olan yakınlarını ziyaret edecek imkanı yok. Yıllardır çocuklarını göremeyen yaşlı anne babalar var. Bu yol eziyetinin son bulması için siyasetçilerin ve tüm kamuoyunun duyarlı olmasını bekliyoruz.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Demirtaş’ın ailesi kaza geçirmişti

Demirtaş’ı ziyaret etmek isteyen ailesi dün Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kaza geçirdi. Demirtaş'ın annesi, babası ve kardeşi dahil 8 kişi yaralanmıştı.

Özkan Yalgı yönetimindeki 34 ZN 6617 plakalı minibüs, arka lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, bariyerlere çarpmıştı. 

Kazada araçta bulunan Demirtaş'ın annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş, kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin ile Mehmet Akkaya, Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalgı, Roni Türkmen ve Fesih Türkmen hafif yaralanmış, ilk tedavileri Çorlu Devlet Hastanesi’nde yapılan yaralılar ilçedeki özel hastaneye sevk edilmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU