Seri katilin ağabeyi: Kardeşimin cinayetleri kendi başına işlemiş olduğuna inanmıyorum

Ordu’da geçen yıl, 12 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu’nun ağabeyi Halil İbrahim Çayıroğlu, kardeşinin bu tür suçları tek başına işleyebileceğini düşünmediğini söyledi

Mehmet Ali Çayıroğlu'nun 12 kişiyi öldürdüğü iddia ediliyor / Fotoğraf: İHA

Samsun ve Ordu’da geçen yıl yangın çıkartarak ve zehirleyerek 12 kişiyi öldüren seri katil Mehmet Ali Çayıroğlu'nun ağabeyi Halil İbrahim Çayıroğlu, kardeşiyle 30 yıldır görüşmediğini ifade etti.

AW873646_01.jpg
Halil İbrahim Çayıroğlu, 12 kişiyi öldürdüğü iddia edilen kardeşini yıllardır görmediğini söyledi / Fotoğraf: İHA

 

Kardeşinin uzun zaman önce tüm arazilerini satarak köyü terk ettiğini söyleyen Çayıroğlu, “Daha önce de 9 yıl cezaevinde yattı. Bundan sonra bir çiftlik kurduğunu söylüyorlar. Benimle en ufak bir bağlantısı yok" dedi.

'Gururumuzu incitiyor'

Kardeşinin cinayetleri kendi başına işlemiş olduğuna inanmadığını söyleyen Çayıroğlu şunları söyledi:

O kendini savunamıyor ve tüm bunları yalnız yapabilmesi mümkün değil. Bunun illaki peşinde birileri var. Cinayetleri yalnız işlemediğini düşünüyorum. Burada 12 cinayet olduğu söyleniyor. Bu bizim gururumuzu da incitiyor. Böyle bir şeyi yapabileceğini düşünmüyorum. O bir yere gittiği zaman yemek yediği zaman Kur’an-ı Kerim okuyan bir insandır. Cinayetleri tek başına işlediğine kanaat getiremiyorum.

‘Başkaları yapıp üzerine atmış olabilir’

Cezaevine ilk düştüğünde kardeşini birkaç kez ziyaret ettiğini de anlatan Çayıroğlu, “Bana, ‘her şeyden pişmanım, keşke cezaevine düşmeseydim’ dedi. Daha sonra çıktıktan sonra bir ‘özgürlük varmış, insan nasıl olsa karnını doyurur’ dedi. Bu suçları işlemiş olabileceğini düşünemiyorum. İşlemişse bile kesinlikle peşinde birileri var. Bunu koz olarak kullanmış olabilir, başkaları bu işleri yapıp bunun üstüne atmış olabilir, bilemiyoruz. Cinayet işlediği kişilerle uzaktan ve yakından hiçbir alakası yoktur. Çoğu kişiyi tanıdığını bile düşünmüyorum” diye konuştu.

2638040.jpg
Mehmet Ali Çayıroğlu / Fotoğraf: İHA

Kurbanlarını yaşlılardan seçti

Ordu'nun Akkuş ilçesinden Samsun'a taşınarak şarküteri dükkanı açan ve çok sayıda suçtan sabıkası olan Mehmet Ali Çayıroğlu'nun(44), 10 Şubat-31 Temmuz 2018 tarihleri arasında Ordu ve Samsun'da çoğunluğu yaşlı 12 kişiyi yangın çıkartarak ve zehirleyerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanıyor. Kurbanların hayvanlarını çalarak sattığı iddia edilen Çayıroğlu’nun evinde kurbanlara ait çok sayıda eşya bulunmuştu.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU