Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan: İdam cezası olsaydı Ceren yaşıyor olacaktı

Evinin önünde bıçaklanarak öldürülen Ceren Özdemir’in katil zanlısının daha önce de bir çocuğu öldürdüğü ortaya çıktı

Fotoğraf: Instagram / @balerinee

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Ordu'da üniversite öğrencisi Ceren Özdemir’i evinin önünde bıçaklayarak öldüren katil zanlısı için “Katil, daha önce de bir çocuğu öldürmüş. İdam cezası olsaydı Ceren yaşıyor olacaktı. Ah ki ah!” dedi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde 3’üncü sınıf öğrencisi Ceren Özdemir, evinin önünde bıçaklandı. Ablası tarafından ağır yaralı olarak bulunan Özdemir, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

20 yaşındaki Özdemir, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hürriyet’te “Ceren’in kalbine bıçak saplanırken mırıldandıklarım” başlığıyla bir yazı kaleme alan Ahmet Hakan, “Katil, daha önce de bir çocuğu öldürmüş... İdam cezası olsaydı Ceren yaşıyor olacaktı. Ah ki ah! 14 yıl önce bir çocuğu öldüren, 20 kez hırsızlığa karışan bir adam, 13 yıl yattıktan sonra açık cezaevine geçiyor, geçebiliyor. Vah ki vah!” dedi.

“Açık cezaevlerinden firar eden potansiyel katiller sokaklarda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor” diyen Hakan yazısında şunları kaydetti:

Sokaklarımız Ceren’lerimiz için asla güvenli olmayacak. Vay ki vay! Şule Çet, Güleda, Ceren ve diğerleri... Psikopat katiller bu ülkeyi kadınlar için cehenneme çevirmeye kararlı gibi... Yuh ki yuh! Ceren’in katili bakalım kaç yıl sonra açık cezaevine geçecek ve bakalım elinde bıçakla bu sefer kimleri kovalayacak? Ah ki ah!

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU