MHP lideri Bahçeli: Af teklifini yanlış anlaşılmaması ve Cumhur İttifakı'nda tezatlık oluşmaması maksadıyla beklemeye aldık

İnfaz düzenlemesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 suçtan 6'sında asla indirim yapılmaması talimatı verdiği öne sürülmüştü

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "2.Yargı Strateji Belgesi" hazırlık aşamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bazı suçların kapsam dışında tutulmasıyla ilgili değerlendirmesine yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Bahçeli, partisinin 24 Eylül 2018'de TBMM'ye sunduğu ve kamuoyunda af kanunu teklifi olarak bilinen Bazı Suçlarla İlgili Ceza Sürelerinden Şartlı İndirim İle Tutuklu ve Hükümlülerin Salıverilmesine Dair Kanun Teklifi'nin bugünden itibaren beklemeye alındığını ifade etti. 

Bahçeli, Cumhur İttifakı çatısı altında tezatlığın yaşanmaması ve konunun istismar edilmemesi için böyle bir yol izlediklerini duyurdu.

MHP lideri, 2 Aralık günü AK Parti Merkez Yönetim Kurulu'nda ceza indirimiyle ilgili yeni gelişmelerin parti görüşü olarak somutlaştığının anlaşıldığını, aralarında terör, mükerrer suçlar, cinsel istismar, uyuşturucu, kasten adam öldürme ve organize suç başlıklarının da bulunduğu altı suça asla indirim yapılmaması konusunda talimat olduğunun ayırdına varıldığını belirtip şu ifadeleri kullandı: 

Bazı çevrelerin ve marazi siyasi ittifakların Milliyetçi Hareket Partisi’ni gündeme yansıyan suçlarla ima ve ihsas yoluyla bile olsa irtibatlandırıp ilişkilendirmeleri, dahası altı suçla anılmasının yolunu açıp töhmet altında bırakmaları adil ve hakkaniyetli bir tutum olamayacaktır. Partimizin ceza indirimine nasıl baktığı, neleri amaçladığı bellidir, bilinmektedir. Yanlış anlamalara, çelişkili anlaşılmalara müsait bir siyasal ve toplumsal vasat ortaya çıkmıştır. Cumhur İttifakı çatısı altında tezat ve tersliklerin yaşanmaması, konunun istismar edilmemesi maksadıyla 24 Eylül 2018 tarihli kanun teklifimizi bugünden itibaren beklemeye aldığımızı önemle ifade etmek isterim. AK Parti ikinci yargı paketini TBMM’den geçirecek siyasal çoğunluğa sahiptir. Kaldı ki Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’ye sunduğu teklifini 49 milletvekiliyle kanunlaştırmaya sayısal gücü yeterli değildir. Türk milleti partimize yeterli destek ve milletvekili sayısını verdiği gün ceza indirimiyle ilgili kanun teklifimiz için gereken her şey yapılacak, verdiğimiz söz mutlaka tutulacaktır.

Bahçeli, açıklamasını "Hiçbir sözümü unutmayacağız, hiçbir vaadimizden sapma göstermeyeceğiz" cümlesiyle tamamladı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU