"İnfaz düzenlemesinde Erdoğan 10 suçtan 6'sında asla indirim yapılmaması talimatı verdi"

288 bin hükümlünün yüzde 91'i 10 suçtan hapishanede bulunuyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün infaz düzenlemesine ilişkin detaylı sunumunu dinledi.

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Bakan Gül’ün 288 bin hükümlünün yüzde 91’inin 10 suçtan cezaevinde olduğunu aktarması üzerine Erdoğan, bu 10 suçtan 6’sına asla indirim yapılmaması talimatını verdiği ileri sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın indirim yapılmaması talimatı verdiği ileri sürülen 6 suç şunlar:

Terör
Mükerrer suçlar
Cinsel istismar
Uyuşturucu
Kasten adam öldürme 
Organize suçlar

Bunlar dışında kalan basit hırsızlık, taksirli suçlar, çek senet, hakaret, konut dokunulmazlığı gibi suçlarda indirim yapılabilecek. Bu kişilerin sabıkası yoksa iki yıl denetim altında tutulacak, iddianame düzenlenmeyecek.

Bir paket kaçakçılık yapanla bir ton yapana verilen ceza aynı olmayacak

Ayrıca, infaz yasası kapsamında basit suçlarda çocuklu kadınlara ve 65 yaşın üstündeki hükümlülere ev hapsi getirileceği, suçun kapsamına göre de cezalarda düzenleme yapılacağı belirtilirken, bir paket kaçakçılık yapan ile bir ton kaçakçılık yapana verilen ceza; baklava çalan çocuk ile gece eve giren hırsıza verilen ceza aynı olmayacak. Erdoğan bu konuda hassas olunmasını istediği de ifade edildi.


Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU