Dilipak: Birilerinin taleplerine uygun olarak soyguna fetva veren müftüler bilsinler ki cezalandırılacaklar

Dilipak, amirlerinin emirlerini meşrulaştırmak için hakikati çarpıtanlar olduğunu iddia etti

Fotoğraf: Twitter

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak,  iş insanları, siyaset ve bürokrasi çevresindekilere, taleplerine uygun olarak soygun fetvası veren şeyhler ve müftülerin itibar karşılığı dinlerinden taviz verdikleri için cezalandırılacağını söyledi.

Dilipak, “Devletlerin nasıl yükseldiklerine, nasıl ayakta kaldıklarına ve nasıl yıkıldıklarına bakmak gerek” diyerek şu hatırlatmada bulundu:

2. Mahmud en fazla cami yaptıran sultandı, ama hiçbir cami onun adı ile anılmadığı gibi, o camiler de onu kurtarmaya yetmez. Haram para ile ya da sadece şan-şöhret, reklam/gösteriş için inşa edilen yapılar ruhaniyetini kaybeder ve bereket ortadan kalkar. Haram para cüzdanda durduğu gibi durmaz. O parayla alınan ilaçlar şifa vermez.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akit’teki yazısında “Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyen, helale-harama dikkat etmeyen, amirlerinin emirlerini meşrulaştırmak için hakikati çarpıtan, vahyi, menfaatleri yönünde te’vil eden, menfaatperest ve dünyevi kişiler” olduğunu söyleyen Dilipak, “İster devlet, ister iş, ister STK olsun, çevremize bakalım bakalım, manzara ne? Kovanın dibi delikse o kovada su durmayacağı gibi, haramla delinmiş amellerde de hayır durmaz. Bunları olurken, görüp de seslerini çıkarmayanların da vay haline” dedi.

Dilipak yazısının devamında şu ifadeleri kullandı: 

Haram yiyenler, ister zengin bir işadamı, ister devletin tepesinde, ister bürokrasisinde görev yapsın, ister devletten çalan kişi sivil biri olsun, çaldığı şey ister para, ister makam olsun onlar iki cihanda da mesud olmayacaklar. İki cihanda da zelil olacaklar. Hesabı ahirete ertelenenlerin hesabı daha da çetin olacak. “İyi niyetleri”, kendilerince bahaneleri kurtuluşları için yeterli olmayacak. Unutmamak gerekir ki, cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir.

 

Independent Türkçe, Akit

DAHA FAZLA HABER OKU