Eski AK Parti’li vekil: Dindar kesimler demokratik değerleri bile memleketin bekası üzerinden değerlendiriyor

Karar yazarı Ocaktan, İslami kesimlerin ulusalcı bir iklime evrildiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Eski AK Parti Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan, son yıllarda dindar kesimlerin bilinçli bir tercihin dışında hamasi nutukların etkisi altında kaldığını ve ulusalcı bir iklime evrildiğini ifade etti.

Ocaktan, “Dindar kesimler dahil toplumun hatırı sayılır önemli bir bölümü gerek İslam’ın insani ve ahlaki değerlerini, gerekse demokratik değerleri bile memleketin bekası üzerinden değerlendirmekte ve gerektiğinde reddedebilmektedirler” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karar’da “Hukukun üstünlüğü şeytan işi olabilir mi?” başlığıyla bir yazı kaleme alan Ocaktan, bir okuyucusunun “Batı’nın değerleri olarak bilinen ve bir bakıma şeytan işi olan hukukun üstünlüğü, insan hakları ve özgürlükleri adeta putlaştırıyorsunuz. Bu yaptığınız İslami değerleri yozlaştırmaktır ve bu ülkeye ihanettir” yorumunu değerlendirdi.

191341-507010238.jpg
Eski AK Parti Bursa Milletvekili ve Karar yazarı Mehmet Ocaktan

 

Ocaktan, okuyucusuna “Hemen belirtelim, bu zihniyet yapısına göre hakkı-hukuku, adaleti savunmak, insanın en temel hakkı olan ifade özgürlüğünü istemek bazı dindarlar için bir ihanet ve şeytan işidir” yanıtını vererek şunları kaydetti:

Memleketin bekası söz konusuysa dindarlar, ulusalcı Kemalistler ve milliyetçiler ittifak halinde demokratik değerlerin, özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğünün feda edilmesinde bir beis görmemektedirler.

Türkiye’nin bekasının herkes için önemli olduğunu söyleyen Ocaktan, “Ama unutmamak gerekiyor ki hukukun düzgün işlemediği, özgürlüklerin kolaylıkla feda edilebildiği, en doğal insani hakların yok sayıldığı bir ülkenin bekasını sağlamak da mümkün değildir” değerlendirmesini yaptı.

 

Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU