Demirtaş’ı ziyaret eden CHP’li heyetten açıklama: “Ölürse sorumlusunun kendisini hapse atanlar olduğunu” söyledi

Ağbaba, Demirtaş’ın “Ölüm çıksa bile bu sebepten tahliyemi istemem” dediğini belirtti

Fotoğraf: Twitter / Selahattin Demirtaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Cezaevleri İzleme Komisyonu Sözcüsü Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre ve Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya’nın da aralarında bulunduğu heyet, rahatsızlandıktan sonra hastaneye kaldırılan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Heyet adına açıklama yapan Veli Ağbaba, Demirtaş’ın sağlık durumunu iyi gördüklerini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Eski HDP Eş Genel Başkanını kamuoyuna yansıyan sağlık sorunları nedeniyle ziyarete geldik. Öncelikle Demirtaş’ın moralinin iyi olduğunu gördük. Geçtiğimiz Salı günü sağlık sorunları yaşıyor. Nefesi kesiliyor ve bayılıyor. Ambulansa götürülerek sağlık kontrolleri yapılıyor. Daha sonra da hastaneye sevkini istiyor.

Demirtaş’ın sevkin yapılmamasının ardından gelişmeleri avukatı aracılığıyla kamuoyuna duyurduğunu ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti:

Birkaç gün geçince avukatı aracılığıyla kamuoyuna bildiriliyor. Adalet Bakanlığı’nın ihmali olduğunu düşünüyor. Böyle bir rahatsızlığını 20 yıldır yaşıyor. Bu zamana kadar en fazla 20 kez bu sorunu yaşarken son 3 yılda sayısı artıyor. Sağlık problemlerinin hasta mahpus sorunları olduğunu söyledi. Ölürse sorumlusunun cezaevine sokanlar olduğunu belirtti.

“Ölüm çıksa bile bu sebepten tahliye istemem”

Cumhuriyet’in aktardığına göre, Demirtaş ile ilgili problemin ciddi olduğunu ve tedbir alınması gerektiğini anlatan Ağbaba, “Bir dil kayması olsaydı ölecekti. Ancak Demirtaş ‘Ölüm çıksa bile bu sebepten ötürü tahliyemi istemem’ diyor. Böyle bir şeyi kendisine yakıştıramıyor. Önümüzdeki günlerde tekrar muayene olacak. Hastalığıyla ilgili bir tanı yok. Nefes egzersiziyle atlatırken ilk defa bayılmış. Bu yeni bir durum kendisi için. İlk kez bayılıyor ve kafasını vurduğu için hatırlamıyor. Ciddi sağlık problemi var. Tedbir alınması gerekli” diye konuştu.

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU