Sözcü yazarı Öztürk: İçişleri Bakanı'nın sözleri Öksüz'ün öldürülmüş olabileceğini akla getiriyor

Öksüz, 15 Temmuz darbe girişiminden bugüne aranıyor

Fotoğraf: AA

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz’ün öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

Öztürk iddiasını, “İçişleri Bakanı'nın ‘Yerini biliyoruz ama açıklamam’ sözleri, hiçbir iz bırakmaması, sağ ise yerinin bir türlü belirlenememesi”ne dayandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK’ya, DHKP-C’ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ’ye de yapıyoruz” açıklaması yapmıştı.

“Çok şey bilen’ dahası darbe girişiminin bütün kritik konuşmalarının yapıldığı telefonlar da, flaş bellekler de kim bilir kimlerin elinde” diyen Öztürk, Sözcü’deki “Bakan, Öksüz için ne söylemek istedi?” başlıklı yazısının devamında şunları kaydetti:

Bakanın, Öksüz'ün yerinin bilinmesine rağmen açıklamamasının bir başka anlamı ise; gerçekten yeri bilinmiyor, kendini iyi gizliyor, yerinin belirlendiği duyurulup yer değiştirmesi ve iz bırakması hedefleniyor.

Soylu’nun yeni bir şey söylemediğini ifade eden Öztürk, “Adil Öksüz yakalanmadı ama yakalamak için gayret gösteriliyor. Bakan da sadece yeni bir şey olmadığını anlatmış oldu hepsi o kadar” dedi.

 

Independent Türkçe, Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU