Milli Takım’ın Euro 2020’deki rakipleri belli oldu

EURO 2020’ye katılan Türkiye’nin rakipleri İtalya, İsviçre ve Galler oldu. Milli Takım, Euro 2020'nin açılış maçında İtalya ile karşılaşacak

Fotoğraf: AA

Türkiye A Milli Takımı’nın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) mücadele edeceği rakipleri, Romanya'nın başkenti Bükreş'te çekilen grup kuraları sonucu belli oldu.

Milli Takım, EURO 2020 kuralarına üçüncü torbadan girdi.

A Grubu'na yerleşen Türkiye’nin rakipleri İtalya, İsviçre ve Galler oldu.

Elemeler vasıtasıyla EURO 2020'ye direkt katılma hakkı kazanan 20 takımın yanı sıra turnuvada mücadele edecek son 4 ekip, Mart 2020'deki UEFA Uluslar Ligi (UL) play-off maçları sonunda belli olacak.

Türkiye açılış maçında Roma'da

Euro 2020'nin açılış maçı Roma'da İtalya-Türkiye arasında 12 Haziran'da oynanacak.

Gruplar

Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki gruplar şöyle:

A Grubu: İtalya, İsviçre, Türkiye, Galler

B Grubu: Belçika, Rusya, Danimarka, Finlandiya

C Grubu: Ukrayna, Hollanda, Avusturya, UL D Ligi kazananı

D Grubu: İngiltere, Hırvatistan, Çekya, UL C Ligi kazananı

E Grubu: İspanya, Polonya, İsveç, UL B Ligi kazananı

F Grubu: Almanya, Fransa, Portekiz, UL A Ligi kazananı

Şenol Güneş'ten ilk yorum: Turnuvaya renk getirmek istiyoruz

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, kura sonrası EURO 2020'deki rakiplerimiz İtalya, İsviçre ve Galler hakkında konuştu.

Bakü'de ev sahibi gibi olacağımıza vurgu yapan Güneş, şunları söyledi:

"Rakiplerden çok şehirleri ve seyahati konuşmuştuk. Bakü'yü biz istiyorduk. Her ne kadar uzun bir seyahat olacak olsa bile, Azerbaycan'da Bakü'de kendi sahamızda oynayacağız diye düşünüyoruz. Açılış maçını Roma'da yaptıktan sonra Bakü'ye gitmek biraz zor olacak. Avrupa'nın iyi takımları buraya geldi, tüm takımlara başarılar diliyorum. Türkiye olarak haziranda bu turnuvada olmak gurur verici. Oynayacağımız oyunla ses getirmek, turnuvaya renk getirmek istiyoruz. İnşallah gruptan çıkarak güzel günler görürüz. Hedefimiz budur. Bu turnuva enteresan oldu. Son ana kadar nerede olacağımız belli değildi, şimdi kamp yeri sorun olabilir"

Şampiyona tarihte ilk kez 12 ülkede oynanacak

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

Şampiyonaya A Grubu'nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu'nda Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka), C Grubu'nda Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya), D Grubu'nda Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya), E Grubu'nda Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), F Grubu'nda ise Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan) ev sahipliği yapacak.

İtalya'nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı'nda 12 Haziran'da yapılacak olan İtalya-Türkiye maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 12 Temmuz'da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

Şampiyonada son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra'da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg'da gerçekleştirilecek.

Yarı finaller ve final ise Londra'da 90 bin kişi kapasiteli Wembley Stadı'nda oynanacak.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU