Trump'ın Mar-a-Lago'daki kulübüne izinsiz giren Çinli kadın hapse mahkum edildi

Yujin Can'la birlikte iki pasaport, 4 cep telefonu, bir bilgisayar ve bir harici bellek bulunmuştu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump'ın tesisine girmeye çalışırken yakalanan Can'ın casus olabileceğini öne sürmüştü (Reuters)

Donald Trump'ın Mar-a-Lago'daki kulübüne izinsiz giriş yaparken yakalanan Çinli bir kadın 8 ay hapse mahkum edildi.

33 yaşındaki Yujin Can, kendi kendini savunduğu dava sonucunda mülkiyete izinsiz giriş ve federal ajanlara yalan söylemekten suçlu bulundu.

Can, Florida'daki tesise gizlice girerken yakalandığında iki pasaportun yanı sıra içinde 4 cep telefonu, bir bilgisayar ve bir harici bellek olan elektronik sinyal kesici Faraday çantası taşıyordu.

Şanhay'daki mali müşavirin, hakime Can'ın sadece 5 bin dolarının (yaklaşık 29 bin TL) olduğunu söylemesine karşın polis Çinli kadının Florida Palm Beach'teki otel odasında 8 bin dolar (yaklaşık 46 bin TL) ile 9 flaş bellek, 4 SIM kart ve başka elektronik cihazlar bulmuştu. Can'ın banka hesabından da 40 bin dolar (yaklaşık 230 bin TL) çıkmıştı.

Gizli Servis'e verdiği ifadede Can, Mar-a-Lago'ya havuzu kullanmak için gittiğini söylemişti.

Çinli kadın daha sonra ifadesini değiştirmiş ve Birleşmiş Milletler Çin Dostluk Derneği tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere kulüpte bulunduğunu belirtmişti. Ancak sonradan Can'ın iletişim bilgileri üzerinde yapılan incelemeler, Çinli kadının ABD'ye doğru yola çıkmadan önce etkinliğin iptal edildiğini bildiğini ortaya koymuştu.

Mar-a-Lago'da akşam yemeğini de içeren program, Miami Herald gazetesinin, etkinliğin düzenleyicilerinden birinin erkeklere ücret karşılığı cinsel ilişki sunan bir masaj salonu işlettiğini açığa çıkarması üzerine iptal edilmişti.

Can mahkemede verdiği ifadede, "Yanlış hiçbir şey yaptığımı sanmıyorum" dedi. 

30 Mart'ta tutuklanan kadının cezaevinde geçirdiği süreyse mahkumiyetinden düşülecek. Can, cezasını çektikten sonra sınır dışı edilecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU