İnce: Partililer olarak son günlerde istemediğimiz şeyleri yaşıyorsak bunun sorumlusu…

Muharrem İnce'den yeni açıklama: Yaşananlara rağmen göreceğiz Saraya buradan ekmek çıkmayacaktır

Fotoğraf: AA

Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gizli bir görüşme yaptığı iddia edilen Muharrem İnce’den yeni açıklama geldi.

İnce, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada son günlerde yaşanan tartışmaların sorumlusunun “kendilerini CHP ile buluşturamamış partililer” olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnce, şu mesajları paylaştı:

Her Cumhuriyet Halk Partili için, parti her şeyin önünde ve üstündedir. Partiyi korumak, partinin değerlerinin taşıyıcısı olmaktır. Ben değil, bütün partililer son birkaç günde istemediğimiz şeyleri yaşıyorsak bunun sorumlusu partide olup kendilerini partinin değerleriyle buluşturamamış insanlardır. Yaşananlara rağmen göreceğiz Saraya buradan ekmek çıkmayacaktır. Bu ülkeye yaptıkları kötülükler ortadadır. Partimin temiz geleceği için partinin değerleriyle buluşamamış insanlarla nasıl mücadele edeceksem, bu güzel vatanı Saray düzenine teslim etmemek için de aynı azim ve kararlılıkla direneceğimi tüm kamuoyuna saygıyla bildiririm.

Ne olmuştu?

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın, 20 Kasım 2019 tarihinde kaleme aldığı köşe yazısında “CHP’li bir ismin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü” iddiası Türkiye’de en çok tartışılan konu oldu. Turan yazısında CHP’li isme Erdoğan’ın “Türkiye’nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir; memleketin iyiliği için bu gerekli, ben de yardımcı olurum” dediğini de iddia etti.

Rahmi Turan, daha sonra canlı yayına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada bu kişinin Muharrem İnce olduğunu açıkladı. Ancak İnce bu iddiayı sert bir dille yalanladı. Sözcü yazarının haberin kaynağı olarak gösterdiği gazeteci Talat Atilla ise kaynağının CHP'li bir isim olduğunu ve iddiayı Kılıçdaroğlu'na da “bir şekilde” teyit ettirdiğini söyledi.

Erdoğan’ın da sert bir dille yalanladığı iddia, CHP içinde tartışmalara sebep oldu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU