Trump'ın azil soruşturması raporu bayram sonrasına kaldı

Schiff: Komite, Şükran Günü tatilinden sonra ilk raporunu sunacak

Fotoğraf: Pixabay

ABD'de Trump'ın, "Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuz ayında yaptığı telefon görüşmesinde, Demokratlar'ın 2020 aday adaylarından Joe Biden ve oğlu Hunter Biden'ın soruşturulması konusunda baskı yaptığı" iddiasıyla açılan azil soruşturması ülkede ana gündem maddesi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin 31 Ekim’de tasarıyı kabul etmesiyle resmi olarak başlayan azil soruşturmasında komitenin, ilk raporunu Şükran Günü tatilinin ardından sunacağı açıklandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın azil soruşturmasını yürüten Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, 9 tanığın verdiği ifade ile ilgili bilgilerin toparlandığı ilk raporunu Şükran Günü tatilinin ardından yargı kuruluna sunacağını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Schiff, "660 nolu Meclis Kararı uyarınca, komiteler yargı kuruluna sunulacak olan kanıtları özetleyen bir rapor hazırlıyor.

Bu rapor, kongrenin Şükran Günü tatilinin ardından sunulacak" ifadelerini kullandı.

Trump'a yönelik azil soruşturmasında 5 günlük kamuya açık oturum sürecinde, Trump'ın azline yönelik güçlü malzeme çıkmazken, "Ukrayna'ya baskı" noktasında oklar Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani'nin üzerine çevrildi.

Yetkililer, Ukrayna'ya Biden ailesine soruşturma açılmasına yönelik baskıyı daha çok Trump'ın kişisel avukatı Rudy Giuliani'nin kurduğunu, Trump'tan böyle bir baskı görmediklerini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump 18 Kasım'da Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kongre'de hakkında yürütülen azil soruşturmasında ifade vermeyi ciddi bir şekilde değerlendireceğini duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU