Rahmi Turan’ın kaynağı olduğu iddia edilen gazeteci konuştu: Ben değilim

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın, CHP’li bir siyasetçinin Erdoğan ile görüştüğü iddiasının kaynağı olarak gösterilen gazeteci Talat Atilla, bu yöndeki iddiaları reddetti

Fotoğraf: Kişisel sosyal medya hesabı

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın üst düzey bir CHP’li yetkilinin Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ve CHP liderliği için destek sözü aldığı iddiası siyaset dünyasını karıştırmıştı.

Gelen tepkiler üzerine bu kişinin Muharrem İnce olduğunu söyleyen ve bu bilgiyi kimden aldığını açıklamayacağını tekrar tekrar ifade eden Rahmi Turan'ın kaynağının gazeteci Talat Atilla olduğu da kulislerde konuşulmuştu. 

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan Atilla, kendisinin Rahmi Turan'ın yazısındaki iddialara kaynak kişi olmadığını söyledi ve şöyle devam etti: 

Turan’ın yazılarını benim sitemde de kullanıyorum diye iddiayı ortaya attılar. Kaynak ben değilim. Söylenecek fazla bir şey yok.

CHP Genel Başkanı’nın ‘Olay doğrudur ama ismi açıklamam’ sözlerine karşılık ‘Gereğini yapın’ yerine yazanı ve kaynağı zorlamak basın tarihinde görülmemiş bir saçmalık.


İddialarla ilgili sosyal medya hesabından da bir açıklama yapan Atilla, Rahmi Turan'ın yazısını kendisiyle bağdaştıranlar için mahkeme yoluna gideceğini duyurmuştu: 
 


Gerek CHP gerekse AK Parti çevrelerinden haberler yapan Talat, Turan’ın yazılarında daha önce de alıntıladığı bir gazeteci.

Rahmi Turan: Kaynağıma güvendiğim için pişman oldum

Rahmi Turan'ın "Muharrem İnce" ismini vermesinin ardından hem İnce hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaları yalanlamıştı. 

İnce ismini kendisinin vermediğini, kaynağının zikrettiğini ancak 20 yıldır tandığı kaynağını da açıklamayacağını vurgulayan Turan, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada "Kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor" dedi. 

Turan ayrıca, “Ben bu olayda taraf değilim, yanlış yaptıysam özür dilerim... Gereğini yapacağım” diye konuştu. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU