Rahmi Turan, Külliye'de Erdoğan'la görüşen CHP'linin Muharrem İnce olduğunu iddia etti

Turan, kaynağının kendisine Erdoğan'la Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşen ismin Muharrem İnce olduğunu söylediğini belirtti

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Rahmi Turan, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen CHP'li” yazısıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu ismin Muharrem İnce olduğunu söyledi.

Sözcü'ye konuşan ve tedavi amaçlı İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Turan, “Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim. O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turan, şunları aktardı:

Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek

Turan, iddiayı ilk kez üç gün önce gazetedeki “Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen CHP'li” başlıklı yazısında ortaya atmıştı.

İnce'den açıklama: Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Muharrem İnce, "Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım" dedi.

 

İnce şunları yazdı:

Daha ilk günden Rahmi Turan’ın dile getirdiği iddiaların merkezine benim adımın oturtulacağını bana gelen bilgiler doğrultusunda tahmin etmiştim.

Bunun benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik bir operasyon olduğunu ve bunun Genel Merkezin mutfağında bir çete tarafından pişirildiğini biliyordum. Tahminlerimde yanılmadım.

İddiaların benimle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur, olamaz. Bu bana, benim üzerimden parti içi muhalefete yönelik şerefsizce bir saldırıdır. Bu şerefsiz, onurdan insanlıktan nasip alamamış kalemşörle ve kaynağım dediği saray soytarısıyla mutlaka yargı önünde hesaplaşacağız.

Bu iş elbette sadece yargıyla sınırlı kalmayacaktır. Siyaseten bu operasyonun parçası olan ve Cumhurbaşkanlığı seçim akşamından bu yana şahsıma yönelik kampanya yürütenlerle de hesaplaşmamız kamuoyunun huzurunda devam edecektir.

Şundan herkes emin olsun ki kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır.

Ben kendimin ne olduğunu biliyorum. Madem ismimi ortaya attınız elinizdeki belgeleri de tüm Türkiye ile paylaşmanızı bekliyorum.  Bu konu artık benim için siyasi bir konu olmanın çok ötesine geçmiş bulunmaktadır.

CHP yönetimi bu saatten sonra konuyu geçiştiremez. Bu konuyla ilgili benim üzerimden mutlaka bir disiplin soruşturmasını da başlatmalıdır. Ya da  taraf olarak konuyu yargıya taşıyıp kendi duruşunu göstermelidir.

 

İnce'nin açıklamasının ardından Turan: İnce doğru söylüyor olabilir

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Rahmi Turan, ''Kaynağım Saray çevrelerine yakın bir gazeteci. 20 yıldır tanıdığım bir gazeteci arkadaş. Kaynağımı sormayın. Araştırılsın, bulunsun. Benim bildiğim bu kadar. Bir gazeteci kaynağını açıklar mı? Ayıp bu. Cumhurbaşkanı doğru söylüyordur, Sayın İnce doğru söylüyordur. Bu beni ilgilendirmez, ben duyduğumu yazdım. Kaynak belki kendisi açıklar, ama kaynak kim diye zorlarsanız çok ayıp bir şey olur'' şeklinde konuştu.

Kim ne dedi?

Erdoğan'la görüşen ismin kendisi olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanlayan Muharrem İnce, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Rahmi Turan ciddiye aldığım bir isimdir. O yazmışsa ciddiye alırım. Fakat bugün sabahtan beri toto oynanıyor. CHP'liler benim ismimi telafuz etmedi ama CHP'liler dışındakiler ismimi kullandı. Sayın Rahmi Turan herkesi zan altında bırakmaktadır. Bunu açıklamalıdır. Yazılan doğru ise Rahmi Turan'a teşekkür etmemiz lazım. Türkiye'de bir oyunu bozmuştur, deşifre etmiştir. Ama şimdi ciddi bir sorun var ortada. Bu iddia doğruysa Cumhurbaşkanı ile ilgili bir sorun var ortada. Cumhurbaşkanı herkesle görüşür ama bir partinin genel başkanını belirlemek için kimseyle görüşemez"

Konu ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP üzerinde, Erdoğan’ın CHP’yi dağıtmak için, kendi için kavgalı diye algı yaratmak istiyor. Elinden gelen her şeyi yapıyor. Devletin en kilit noktasında isimleri devreye soktuğunu biliyorum. Bunu okuduğumda doğrudur dedim. İsmini vermek istemem” demişti.

Cumhurbaşkan Erdoğan ise, CHP'li bir isimle Külliye'de görüştüğü iddialarına, "Güya ben Külliye'de bir CHP'li ile görüşmüşüm. Arkadaşlarım gerekli cevabı verdiler. Eğer yiğitsen ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyuyor musun?" şeklinde yanıt vermişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “Cumhurbaşkanı üzerinden alevlendirilmek istenen tartışmalar CHP’deki hesaplaşmanın, Kılıçdaroğlu’na alternatif oluşturma çabasının deşifre ve delaletidir” açıklamasında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU