Rahmi Turan: Kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor

CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü iddia eden Rahmi Turan, kaynağına güvendiği için pişman olduğunu söyledi

İddiayı gündeme getiren Rahmi Turan, kaynağına güvendiği için pişman / Fotoğraf: Tele1

Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’da Erdoğan ile görüşen CHP’li” yazısının gündeme gelmesinin ardından, “Kim bu CHP’li?” sorusu, gündemi meşgul eden sonraki başlık oldu. 

Sosyal paylaşım hesaplarından ilk paylaşım yapan Muharrem İnce oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ardından Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katılan CHP Genel Başkanı iddiaya ilişkin, “Doğrudur. İsim veremem” diyerek tartışmayı sürdürdü.

Bunun üzerin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yazılı bir açıklama yaparak CHP’li bir siyasetçinin Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi iddiasını yalanladı.

Akabinde, Erdoğan İzmir’de gerçekleşen programda, “Bay Kemal senin hayatın yalan. Eğer yiğitsen ben Cumhurbaşkanlığımı ortaya koyuyorum, acaba sen genel başkanlığını ortaya koyuyor musun? İspat edemiyorsan çek git. Bu kadar iddialı söylüyorum” diyerek görüşmenin gerçekleşmediğini söyledi.

Dikkatlerin çevrildiği Rahmi Turan ise söz konusu kişinin CHP’linin Muharrem İnce olduğunu iddia etti.

Turan, dün gece katıldığı CNN Türk yayınında ise kaynağına güvendiğini için pişmanlık duyduğunu söyledi. 

"Hata yaptım"

Dün geceki CNN Türk yayınında Turan, kaynağının gerekirse kendi kendisini açıklayacağını belirtti ve ekledi: 

“Benim bu kaynağı şimdi açıklamam çok ayıp olur. Kaynağımı 20 yıldır tanıyorum. İnce’nin söyledikleri de doğru, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları doğru. Benim ne söylememi istiyorsunuz? O zaman benim verdiğim bu haber yanlıştır, ben hata yaptım."

Siz bana inanmıyorsanız o zaman konuşmamıza gerek yok. Olayın birinci elden tanığı değilim. Ben kaynağıma güvendiğim için pişman oldum, durum onu gösteriyor. Kaynağım 20 yıllık gazeteci bir arkadaşım. Her insan hata yapar, ben de hata yaptım ve gerekeni yapacağım. 


"'Bu kişi, Muharrem İnce'dir' diye ben demedim" 

Uzun bir süredir tedavi nedeniyle Londra'da bulunan Turan, dün gece aynı zamanda Sözcü.com.tr'ye de röportaj verdi. 

"Ortadan kaybolmadığını" ifade eden Rahmi Turan, "Son iki gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim… O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum" dedi. 

Haberin kaynağının 20 yıllık gazeteci bir arkadaşı olduğunu ancak bu kaynağını açıklamayacağını belirten Turan, "Muharrem İnce" ismini kendisinin vermediğini, kaynağının dile getirdiğini vurguladı. 

Rahmi Turan, "Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce'ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım" dedi.

"Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu" diyen Turan, "Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek…" ifadelerini kullandı. 

Turan, Sözcü'ye yaptığı açıklamada ayrıca, "İnce’nin söyledikleri de doğru olabilir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açıklamaları doğru olabilir“ dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU