Muslera'nın "Yıllardır Müslüman bir ülkede futbol oynadığı ve Türk futbolseverleri kırmak istemediği" için İsrail'e gitmediği iddia edildi

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, ülkesinin Arjantin ile İsrail'de oynadığı hazırlık maçına "Yıllardır Müslüman bir ülkede futbol oynadığı ve Türk futbolseverleri kırmak istemediği" için gitmediği iddia edildi

Fernando Muslera / Fotoğraf: AA

Akşam gazetesinde yer alan "İsrail'e neden gitmedi?" başlıklı habere göre Galatasaray'da forma giyen Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera'nın "Yıllardır Müslüman bir ülkede futbol oynadığı ve Türk futbolseverleri kırmak istemediği" için İsrail'de oynanan Uruguay-Arjantin maçına sakatlığını bahane ederek gitmediği iddia edildi.

İsrail'deki Bloomfield Stadı'nda oynanan hazırlık maçında Uruguay, Arjantin ile karşı karşıya geldi.

2-2 beraberlikle biten maçta Uruguay'ın gollerini Edinson Cavani ve Luis Suarez atarken, Arjantin'in gollerini Sergio Agüero ve Lionel Messi kaydetti.

Haberde, daha önce yapılan açıklama da hatırlatılarak tecrübeli file bekçisinin bel ağrıları sebebiyle kadroya alınmadığı aktarıldı.

Haberin devamında şu ifadeler kullanıldı: 

Ancak bazı iddialara göre Muslera, İsrail’e bilerek gitmek istemedi. Yıllardır Müslüman bir ülkede forma giyen Uruguaylı kalecinin, zaten bir turnuva maçı olmaması sebebiyle Arjantin’le İsrail’de oynamak istemediği belirtildi. Nando, Türk futbolseverleri kırmak istemedi.

Akşam gazetesi haberin içerisinde iddialarla ilgili herhangi bir kaynak belirtmedi.

Galatasaray Kulübü'nün dün yaptığı "İdman raporu" başlıklı açıklamada Fernando Muslera'nın sakat olduğu için antrenmana katılmadığı ve günü tedaviyle geçirdiği aktarıldı.

 

Independent Türkçe, Akşam

DAHA FAZLA HABER OKU