Muharrem İnce: Saray kapısında CHP genel başkanlığı kovalayan o isim açıklansın!

Sözcü yazarı Rahmi Turan’ın ‘Müthiş bir haber!’ başlığı ile yayımlanan yazısı tartışılmaya devam ediyor. CHP'li Muharrem İnce, gazeteci Turan'dan Külliye'de Cumhurbaşkanı ile gizli görüşme gerçekleştirdiği iddia edilen ismi açıklamasını istedi

Fotoğraf: AA

CHP'li önemli kişinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile memleket meselelerini konuştuğu, Erdoğan'ın ona: “Türkiye'nin güvenliği için senin CHP Genel Başkanı olman gerekir.” dediği belirtildi. CHP'li siyasetçinin önce ses çıkartmadığı, sonra itiraz eder gibi bir ifadeyle: “Engellerim var” şeklinde cevap verdiği ifade edildi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise: “Düşün, karar ver. Memleketin iyiliği için bu gerekli. Ben de yardımcı olurum!” şeklinde yanıt verdiği belirtiliyor.

Türkiye ama özellikle Cumhuriyet Halk Partisi dünden bu yana Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yukarıdaki satırlarını konuşup tartışıyor.

Turan'ın yazısında CHP'li bir ismin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini iddia etmesi üzerine gözler CHP'li isimlere çevrildi.

CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan eski milletvekili Muharrem İnce, gazeteci Turan'ı kaynağını açıklamaya çağırdı.
 


İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “CHP Genel Başkanını özgür iradeli kurultay delegeleri seçer, Saray CHP'ye müdahale edemez. Sözcü Gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın yazısında isim vermeden belirttiği kişi ortaya çıkmalıdır. Çıkmıyorsa Saray kapılarında CHP Genel Başkanlığı kovalayan o ismi Rahmi Turan açıklamalıdır.” dedi.
 


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da Twitter’den yaptığı açıklamada “CHP yine karıştırılmak isteniyor! CHP geleneğinden ve kültüründen gelen hiç kimse Saray kapılarında kendi geleceği ile ilgili bir beklentiye girecek kadar haysiyetsiz değildir. Rahmi Turan’ın haberini yorumlamak yerine bu ismi açıklamasını partililer olarak talep ediyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında gazeteci İsmail Küçükkaya'ya "Erdoğan CHP'yi dağıtmak için elinden geleni yapıyor. Devletin en kilit noktasındaki isimleri devriye soktuğunu biliyorum, bunun için kurduğu bir ekibi var. Okuduğumda doğrudur dedim. İsim vermek istemiyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU