Temelli: 'EYT'lilere çözüm yok' diye esip gürlüyor, çözüm halktır, halkın bütçesidir

HDP Eş Genel Başkanı: Biz EYT’lilerin de, yoksulların da, işsizliğin de çözümünü bulacağız

Fotoğraf: HDP

HDP Eş Genel Sezai Temelli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Seçim kaybetsek de yokum” diyerek kapıyı kapattığı emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili açıklamalarda bulundu.

Temelli, partisinin Mersin başkanlığının olağan kongresinde yaptığı konuşmada EYT’lilerle ilgili olarak şunları söyledi:

Dün çıkmış meydanlarda Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) esiyor gürlüyor. Diyor ki, “Ben iktidarı kaybetsem bile EYT'lilere çözüm yok.” Ben de buradan diyorum ki, sen iktidarı kaybettin. Biz EYT’lilerin de, yoksulların da, işsizliğin de çözümünü bulacağız. Çare halktır, bütçe savaşa değil bütçe barışa, eğitime, sağlığa ayrılmalıdır. O yüzden iktidarı çok yakında kaybedeceksin. Bu halk bütçesine sahip çıkacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yalnız değilsiniz, HDP yanınızda”

EYT’lilerin, öğretmenlerin ve sağlık çalışanlarının ülkede nereye gitseler yoksulluk ile karşılaştığını belirten Temelli, şöyle devam etti:

Buna son vermenin zamanı geldi. O yüzden de bütçe hakkı önemlidir, bütçeye sahip çıkmak önemlidir. Dünyanın her yerinde neoliberalizme karşı insanlar sesini çıkarıyor, haksızlığa tahammül etmiyor. Haksızlığı, kendi hakkının gaspını bir kader olarak görmüyor. Çünkü bütçe bizim bizim kaynaklarımızdan oluşuyor. Bizim kaynaklarımız ya bizim ihtiyaçlarımız için kullanılacak ya da bu yoksulluğa katlanacağız. Ben de buradan bütün yoksullara sesleniyorum, yoksulluk kaderimiz değildir. Yoksullar, mağdurlar yan yana gelin, sesinizi çıkarın. Bu sizin en demokratik hakkınız. Yalnız değilsiniz, her zaman yanınızda HDP var. Bunu unutmayın.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU