Doğu Perinçek: Kanadalı ve Amerikalı şirketler Türkiye'yi 11 yıl sonra dünyanın en büyük 5. ekonomisi olarak görüyor

Vatan Partisi Genel Başkanı'na göre, Türkiye dünyanın geleceğini belirleyen bir döneme girdi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, A Haber'deki YazBoz programında konuştu. Perinçek, ABD'li ve Kanadalı şirketlerin yaptıkları bir araştırmada 11 yıl sonra Türkiye'nin dünyadaki en büyük 5. ekonomiye sahip olacağı sonucunu aldıklarını ileri sürdü. 

"Geçenlerde gördüm, Kanadalı ve Amerikalı bir takım şirketler, dünyanın geleceği ile ilgili yansıtmalar yapmışlar. Bu yansıtmalara bakıyoruz, 2030 yılında ticaret hacmi olarak birinci 64 trilyon dolarla Çin Halk Cumhuriyeti, ikinci 46 trilyon dolarla Hindistan, üçüncü 31 trilyon dolarla Amerika, dördüncü Endonezya 11,1 trilyon dolar ve beşinci Türkiye 9,1 trilyon dolar." diyen Perinçek, aynı tespiti kendilerinin de yaptığını ve Türkiye'nin dünyanın geleceğini belirleyen bir döneme girdiğini ifade ederek şunları söyledi: 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Dünya'nın geleceğini belirleyen bir döneme girdik"

Yani batıdan bir takım uzmanlar, 11 yıl sonra Türkiye'yi beşinci büyük ekonomi olarak görüyorlar. Biz bunu söylediğimiz zaman hiç kimse inanmak istemiyor. Çünkü Türkiye'nin potansiyeli hakkında bir takım önyargılar var. Halbuki bizim kendimize güvenmemiz gereken bir döneme, dünyanın geleceğini belirleyen bir döneme girdik. 

"Türk Silahlı Kuvvetleri Amerika ve İsrail koridorunu yardı"

Türkiye, Rusya, İran, Hindistan ve Çin'in imparatorluk geleneği olan ülkeler arasında yer aldığına değinen Vatan Partisi Genel Başkanı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Amerika ve İsrail koridorunu yardığını da savundu. Perinçek, şöyle konuştu:

Türkiye, Asya yükselişi içerisinde öncü konuma yerleşiyor. Türkiye, Rusya, İran, Hindistan, Çin diyebiliriz. Bunların hepsi eski imparatorluk geleneği olan ülkeler, Asya'nın büyük ülkeleri. Aynı zamanda son 200 yılda devrimci geçmişleri olan ülkeler. Bu ülkeler dünyanın geleceğini tayin eden bir konuma geldiler. Bu bakımda Türkiye, dünyanın geleceğini tayin edecek olan ülkelerden başrollerde olan ülkelerden biridir. 

Fırat Kalkanı Harekatı'ndan, 2016 yılının Ağustos ayından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri dünyaya ilişkin projelerde birinci konumdadır. Amerika, İsrail koridorunu yarmıştır. Bölgemizde Amerikan terörünün bitirilmesinde Mehmetçik çok büyük katkılarda bulundu. O bakımdan dünya dengelerini değiştirdi. Alman devletinin organı Spiegel'in 15 gün evvel, Barış Pınarı Harekatı'yla Rusya, Türkiye ve Beşar Esad kazandılar. Amerika ve Batı kaybetti şeklinde bir kapak yapmış. Dünyada olay böyle gözüküyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU