Doğu Perinçek: Türkiye'nin ABD denetimine dönme ihtimali sıfır; yönelen olursa kimse onu Türkiye'nin başında tutamaz

Vatan Partisi lideri, "Tayyip Erdoğan vatansever bir çizgide. Kararlı olarak Amerika'yla savaşıyor" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Barış Pınarı Harekatı'na verilen 120 saatlik ara dolmak üzere. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence'in başkanlık ettiği heyetin Türkiye'yi ziyaretinden sonra verilen 120 saatlik arada Türkiye, YPG'nin harekat bölgesinden çekilmesi karşılığında harekatı geçici olarak durdurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Ulusal Kanal'da katıldığı bir programdan paylaştığı videoda, Perinçek'in hükümete darbe yapacağını söylediğini ifade etti.

"Türkiye Amerika'nın şartlarına uyma yoluna gider mi?" sorusunu yanıtlayan Perinçek, 27 saniyelik videoda şunları söylüyor:

Gitmez. Giderse devrilir Tayyip Erdoğan yönetimi. Tayyip Erdoğan yönetimi, Türkiye'nin geleceğiyle oynama özgürlüğüne sahip değil. Türkiye'de bir güç var. Zaten o Türkiye Tayyip Erdoğan yönetimini 2014'ten sonra hizaya getirdi. 

 


Independent Türkçe'ye konuşan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bekaroğlu'nun Barış Pınarı Harekatı'na verilen arada paylaştığı videoya yanıtladı.

Videonun eski olduğunu ifade eden Perinçek, CHP'li Bekaroğlu'nun Atlantikçi olduğunu ve videoyu iyi niyetle paylaşmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Türkiye'nin Avrasya'ya yerleşmesinde Erdoğan, Vatan Partisi ve vatansever güçler öncülük etti"

"Türkiye, 2014 yılından bu yana, Atlantik sisteminden ayrılmakta ve Avrasya'daki onurlu yerine yerleşmektedir. Atlantik sistemi içinde Türkiye'ye dayatılan ekonomide boğulmaktır, borç batağında boğulmaktır ve toprak bütünlüğünün parçalanmasıdır. O nedenle Türkiye'nin artık Atlantik sistemi içinde yaşama şansı yok. Bu bakımdan, Türkiye'nin tekrar ABD'nin denetimine dönme ihtimali sıfırdır" ifadelerini de kullanan Perinçek, Türkiye'nin Avrasya'ya yerleşmesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Vatan Partisi'nin ve Türkiye'nin vatansever güçlerinin önderlik ettiğini söyledi.

"Erdoğan vatansever bir çizgide"

"Türkiye'yi yönetenler Türkiye'yi bölemez" kanunun oluştuğunu söyleyen Perinçek, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'yi bölen, tekrar Amerika'nın kucağına dönüş sürecine hizmet eden bir siyasete yönelen olursa, kimse Türkiye'nin başında onu tutmaz. Sayın Tayyip Erdoğan şu anda Türkiye'yi yönetiyor. Bundan sonra Türkiye'yi yöneteceklerin Türkiye'yi bölen senaryolarda yer alamayacağını kuvvetle vurguluyorum. Birileri yer almaya kalkarsa, Türkiye onu iktidardan indirir. Türkiye'nin bütünlüğü sağlayacak ve ekonomisini de Avrasya ikliminde geliştirecek bir rotada tutar. Tayyip Erdoğan'ın tekrar 2014'ten önceki rotaya dönme ihtimali yok. Çünkü Tayyip Erdoğan vatansever bir çizgide. Kararlı olarak Amerika'yla savaşıyor.


"AK Parti'nin içinden FETÖ'cüler çıktı"

Perinçek, "AK Parti'yle Tayyip Erdoğan'ı birbirinden ayırıyor musunuz?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

Hayır ayırmıyorum. Çünkü Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin önderi, Genel Başkanı. AK Parti'de de otoritesi tartışılmayan bir insan. Ama AK Parti'nin içinden FETÖ'cüler çıktı. Kim onlar? Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan.

Eğer ayırmadan bahsediyorsanız evet, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül gibi, Ahmet Davutoğlu gibi, Ali Babacan gibi Atlantikçilerden ayrı, onlarla karşı karşıya. Bu da Tayyip Erdoğan'ın tekrar Atlantik çizgisine dönmeyeceğinin çok önemli bir göstergesi. 


"Şüphe etmiyorum"

Perinçek, sözlerini şöyle noktaladı:

Türkiye'nin başında Türkiye'yi bölen bir hükümet olmaz. Bu bir kanundur. Türkiye'nin başında tekrar Amerika'yla birleşecek, ülkenin bölünmesi süreçlerine teslim olacak bir hükümet Türkiye'nin başında olmaz. Ben Tayyip Erdoğan'dan hiçbir şekilde böyle bir yönelişe girmesi konusunda şüphe etmiyorum. Kararlı olarak gidiyor. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU