Perinçek: Türkiye-Suriye iş birliği, PKK’nın silah kullanılmadan teslim olmasını sağlar

Perinçek: Bunun dışındaki askerî harekâtlar, PKK’yı bitirme hedefli değildir

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine başlattığı operasyonun ardından Aydınlık gazetesinde bir yazı kaleme aldı.

Perinçek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatine, kesin zafer için doğru strateji, doğru hedef" başlıklı yazısında PKK'nın silah kullanmadan teslim olmasığını sağlamak için Ankara'nın Şam ile iş birliğine gitmesini önerdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek, şöyle yazdı:

Turiye ile işbirliği, Rusya, İran ve Irak ile işbirliği anlamına da geliyor. Bölge ülkelerinin birliği sınavlardan geçti ve başarı modeli oluşturdu. 2017 yılı Eylül ayında ABD ve İsrail’in Barzani marifetiyle tezgâhladıkları sözde Kürdistan referandumunu bozguna uğratan bölge dayanışması koşulları bugün çok daha elverişlidir. O durumda Kandil’deki PKK yönetimi için beyaz bayrak çekmek dışında bir çare yoktur. Dolayısıyla Suriye ile işbirliği, PKK terör örgütüne karşı mücadeleyi kesin zafere ulaştırmak için biricik çözümdür. Bunun dışındaki askerî harekâtlar, PKK’yı bitirme hedefli değildir. Bu nedenle “Güvenli Bölge” hedefi, PKK’nın kökünü kazıma fırsatının harcanması anlamına gelmektedir.

Perinçek yazısının devamında Adana Mutabakatı'nı da hatırlattı:

Bu yolda sonuca ulaşmak için, önümüzdeki harekâtın hedefi, “Güvenli Bölge” değil, PKK terör örgütünü bitirmek ve Kandil’e beyaz bayrak çektirmek olmalıdır. Bunun için devletimizin Suriye ile 1998 yılında Adana Mutabakatıyla açtığı yolda ilerlemek ve Batı Asya ülkeleriyle ortak başarı modelini izlemek, bizi kesin zafere götürecek biricik çözümdür.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU