Beş kişinin köpeğin ağzından alamadığı kedi yaşamını yitirdi

Alman kurdu cinsi bir köpeğin, sahibi tarafından gezdirilirken bir kediye saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Ağır yaralanan kedi, dört gün sonra öldü

Fotoğraf: AA

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, sahibi tarafından gezdirilen Alman kurdu cinsi köpeğin, kediye saldırması, bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, salı günü Değirmenönü Mahallesi'nde Alman kurdu ile pitbull cinsi iki köpek, sahipleri tarafından gezdirildiği sırada Alman kurdu cinsi köpek, kaldırımda yatan sokak kedisine saldırdı.

İki kişi köpeğe el ve ayakları ile vurarak kediyi köpeğin ağzından kurtarma çalıştı. Ancak başarılı olunamadı. 


Kedinin yardımına daha sonra çevredekiler yetişti. Vatandaşların müdahalesi ile kedi, köpeğin ağzından yaklaşık 3 dakikalık müdahale sonrası güçlükle kurtarıldı.

Kedinin kurtarılması için yardıma koşan esnaftan Ersin Kaya da köpeğin ısırmasıyla elinden yaralandı.

Köpeğin ağzından zorla kurtarılan sokak kedisi, yaralı halde ve ön ayaklarını sürüyerek dükkana sığınmaya çalıştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi görevlileri sevk edildi.

Polis merkezine götürülen köpeğin sahibi, ifadesinin alınmasının ardından bırakıldı.

Olayda ağır yaralanan ve tedavi altına alınan kedi, dört gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.

Yaralanan kedi kurtarılamadı

Yaralanan kırtasiyeci Ersin Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, üç sokak kedisine baktığını, kedileri mama ile beslediğini belirterek, "Mamasını yiyen kedilerden biri, kaldırım kenarına yatmış. Ben iş yerimin içindeyken gelen sesler üzerine dışarı çıktım. Köpeğin ağzındaki kediyi görünce dehşete düştüm" dedi.

Kediyi köpeğin ağzından almaya çalışırken parmağından ısırıldığını anlatan Kaya, şunları söyledi:

Kedi, bu sırada köpeğin ağzından kurtuldu. Ağır yaralanan kedinin ön ayakları kırılmış. Belediyenin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen kediden biraz önce üzücü haberi aldım.

Köpeğin aşısız olduğunu öğrendim, ben de aşı yaptırıyorum. Bu tür köpeklerin ağızlıkları olmadan dışarı çıkartılması tehlike yaratıyor.


Kaya, diğer kedilerin olaydan çok etkilendiklerini ve dükkandan dışarı yalnız çıkmadıklarını kaydetti.


Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU