Kuzey Kore basını Joe Biden için “kuduz köpek” benzetmesi yaptı

Demokrat başkan adayının yakın zamanda paylaştığı bir seçim reklamında, “Diktatörler ve tiranlar övülürken, müttefiklerimiz kenara itiliyor” ifadeleri kullanılmıştı

Trump'ın dış politika tercihlerini eleştiren Joe Biden, Kuzey Kore'den daha önce de sert eleştiriler almıştı (AP)

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’la kurduğu ilişkiyi eleştiren eski Başkan Yardımcısı ve Demokratların 2020 başkanlık seçimlerinde favori adayı Joe Biden’a Pyongyang’dan sert tepki geldi.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, cuma günü Amerikalı siyasetçinin bizzat şahsını hedef alan haberinde Biden için “sopayla dövülerek öldürülmesi gereken kuduz köpek” benzetmesi yaptı.

“Biden, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin yüce liderliğinin saygınlığına leke sürme cüretinde bulundu” yorumunu yapan ajans, “Biden gibi kuduz köpekler, etrafta koşturmalarına izin verilmesi halinde birçok insana zarar verebilir. Bunların sopayla dövülüp öldürülmesi gerekir. Böyle yapmak ABD’nin de yararına olur” ifadelerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump’ın 2020 seçimlerinde muhtemel rakibi için kullandığı hakaretlerden biri olan “Miskin Joe” sözünü de alıntılayan KCNA, “Biden bunaklığının son aşamasında. Hayatına veda etme zamanı gelmiş görünüyor” sözlerini kullandı.

Reuters’ın haberine göre Kuzey Kore basını, bu öfkeli çıkışa rağmen diğer taraftan Trump ve Kim arasındaki “yakın kişisel ilişkiye” duyulan güveni de dile getirdi.

Biden’ın kampanya ekibinin bu hafta paylaştığı bir reklamda Trump’ın dış politikasını eleştirmesi ve “Diktatörler ve tiranlar övülürken, müttefiklerimiz kenara itiliyor” ifadelerine yer vermesinin, Pyongyang’dan bu derece şiddetli tepki gelmesinde etkili olmuş olabileceği yorumları yapılıyor.

Reklamda “tiranlar” ifadesinin sesli söylendiği sırada Trump’ın Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’la geçen yıl Singapur’da düzenlenen bir zirve sırasında el sıkışmasının fotoğrafı yer alıyor.

 

Kore AP.jpg
ABD ve Kuzey Kore liderleri 30 Haziran askerden arındırılmış bölgede görüşmüştü (AFP)

 

Bu arada Güney Kore merkezli Yonhap Haber Ajansı, Kuzey Kore’nin Biden’a hakaret ederek, nükleer müzakerelerde yaşanan anlaşmazlığa rağmen Kim’le kişisel ilişkilerinin iyi olduğunu savunmaya devam eden Trump’ın ilgisini çekmeye çalıştığını savundu.

Kuzey Kore, Biden’a yönelik daha önce de sert ifadeler kullanmıştı.

AFP’nin haberine göre Demokrat siyasetçinin mayıs ayında Kim’i “diktatör” ve “tiran” diye nitelemesinin ardından Kuzey Kore basını, Biden için “embesil” ve “IQ’su düşük ahmak” hakaretlerini sıralamıştı.

Independent Türkçe için derleyen: Elvide Demirkol

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU