Rus tarih profesörünün çantasından öldürdüğü sevgilisinin elleri çıktı

Rusya’nın tanınmış tarihçilerinden Profesör Oleg Sokolov, içerisinde bir kadına ait vücut parçaları bulunan sırt çantasıyla yakalandı. Sokolov, aynı zamanda öğrencisi de olan sevgilisini öldürüp parçalara ayırdığını itiraf etti

Fotoğraf: AFP

Rusya’nın önde gelen tarihçilerinden Profesör Oleg Sokolov öğrencisi ve aynı zamanda sevgilisi olan genç kadını ölürdü.

Rus basındaki haberlere göre önceki gün bir adamın Moika Nehri’ne düştüğü ihbarı üzerine olay yerine giden polis, karşısında ıslak ve alkollü olan Profesör Oleg Sokolov’u buldu.

afp2.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Sokolov’un üzerini arayan polis, ünlü tarihçinin sırt çantasında kesilmiş iki kadın eli buldu. Ünlü Rus tarihçi gözaltına alınırken, polis evinde yaptığı aramada Sokolov’un öğrencisi ve aynı zamanda sevgilisi olduğu öğrenilen 24 yaşındaki Anastasia Yeşçenko’nun parçalanmış cesedi bulundu.

481x497_0_a8438ac8e92f7d22f60263bc411f286b@481x497_0xac120003_4457550761573309798.jpg
Profesör Oleg Sokolov ve Anastasia Yeşçenko / Fotoğraf: Twitter @rusencenter

 

63 yaşındaki Sokolov’un, avukatı Aleksander Poçuyev, Sokolov’un sevgilisini bir kavga sırasında öldürdüğünü, sonrasında başını, kollarını ve bacaklarını testereyle kestiğini itiraf ettiğini söyledi.

afp.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Bir Napolyon uzmanı olan Rus tarihçinin, cesedi yok ettikten sonra Napolyon kılığına girerek kamuoyu önünde intihar etmeyi planladığı iddia edildi.

Napolyon Bonaparte hakkında çok sayıda kitabın yazarı olan Sokolov, birçok film için de tarih danışmanlığı yapmıştı. St. Petersburg Devlet Üniversitesi Tarih Enstitüsü öğretim üyesi ve dünyanın sayılı Napolyon uzmanlarından biri olarak gösterilen Sokolov’a Fransa'nın en yüksek düzeyli nişanı "Legion d'honneur" verilmişti.

 

Independent Türkçe, ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU