Kılıçdaroğlu’ndan Necati Özkan’ın kitabı hakkında yorum: Bazı aktörler başarıyı kendi penceresinden görebilir

CHP lideri: Önemli olan başarıyı kalıcı kılmak için çalışmaktır. Yeter ki başarı olsun

Fotoğraf: AA

Kılıçdaroğlu’ndan Necati Özkan’ın kitabı hakkında yorum: Bazı aktörler başarıyı kendi penceresinden görebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan arasında tartışmaya sebep olan kitap hakkında açıklama yaptı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde Kaftancıoğlu ve Necati Özkan arasındaki tartışmayı ele aldı.

Zeyrek, köşesinde CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tartışmaya girmeyi ve tartışmanın uzatılmasını doğru bulmadığını belirterek şunları söylediğini aktardı:

Örgütümüz iyi çalıştı. Fedakarlıkla çalıştı. Önyargıya kapılmaksızın, kendi içlerindeki kırgınlıkları bile bir kenara bırakıp birlikte durdular ve kazandılar. Herkes başarıyı sahiplenmek ister. Bazı aktörler başarıyı sadece kendi pencerelerinden görebilirler. Bunlar olur. Ancak önemli olan başarıyı kalıcı kılmak için çalışmaktır. Yeter ki başarı olsun.

Zeyrek ayrıca "Kılıçdaroğlu'nun kitabı okumadığını ama Kaftancıoğlu'na da 'Twitter mesajına gerek yoktu, kitabın reklamını yapmış oldun, sayende daha çok okunacak' dediğini öğrendim" diye yazdı.

Ne olmuştu?

Kaftancıoğlu, İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan’ın yazdığı “Kahramanın Yolculuğu: Yeni Nesil Siyasetin Zaferi” kitaba sosyal medya hesabından şu tepkiyi göstermişti:

Kahramanın hikayesini yazıyorum diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle Genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da şu açıklamayı yapmıştı:

Kendisiyle organik bir tanışmamız var. Necati Bey’in profesyonel bir meslek yaşamı var. Benim de kendim olmak gibi bir huyum var. Onun da katkılarıyla önümüzdeki taşları temizlediği bize yol arkadaşlığı yaptığı bir süreç yaşıyoruz altı yıldır. 6 yıla sığdırdığımız en büyük başarı İstanbul seçimi. Kendi gözüyle bu sürecin nasıl bir süreç olduğunu kampanya dilinin neyi etkilediğini Necati Bey’in bu bakışı çok değerli bir bölüm. Herkesin bir bakışı olacaktır. Ama kitabın şu noktasına bir şerh koyuyorum o da şu; Her ne kadar kendisi beni kahraman diye tanımlasa da ben kendimi kahraman diye tanımlamıyorum. Çünkü insan kendine kahraman dememeli, kahraman olmak büyük sorumluluk ister, zaman ister olgunluk ister. Ben sadece bir başlangıca imza atmış. Daha büyük bir imza atmak isteyen hizmet etmek isteyen bir belediye başkanıyım.

Independent Türkçe, Sözcü

 

DAHA FAZLA HABER OKU