The Godfather: Yönetmen Coppola, Marlon Brando'ya "reddedemeyeceği bir teklifte" bulunmuş ama Brando kabul etmemiş

Marlon Brando, Baba (The Godfather) filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı

Francis Ford Coppola'nın Marlon Brando'ya Baba 2'nin (The Godfather: Part II) çekimlerinden önce reddedemeyeceği bir teklifte bulunmaya çalıştığı ve başarısız olduğu ortaya çıktı.

Yakın zamanda Marvel filmlerini “değersiz” diye niteleyen Coppola, devam filminde Vito Corleone karakterinin gençliğini Brando'nun oynamasını istemiş ama aktör rolü reddetmiş.

The Daily Mail'in eline geçen ve yeni gün yüzüne çıkmış Mayıs 1973 tarihli bir mektupta Coppola, Baba 2'nin Brando olmadan "çekilemeyeceğinde" ısrar ediyor.

Yönetmen mektupta şöyle yazıyor:

Marlon, sana çok saygı duyuyorum ve eğer bana bunu yapmak istemediğini söyleseydin... Bunu kabul eder ve bir daha bahsini açmazdım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En sonunda rol o zamanlar Brando'dan 19 yaş küçük olan Robert De Niro'ya gitti. De Niro bu rolle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandı.

Joker'de rol alan De Niro, yakında Martin Scorsese'in dram türündeki mafya filmi The Irishman'le karışımıza çıkacak. Film, 28 Kasım’da Netflix’e dahil olmadan önce 8 Kasım'da gösterime girecek.

Coppola yakın zamanda Lyon'daki gazetecilere şunları söylemişti:

Scorsese, Marvel filmlerinin sinema olmadığını söylemekte haklı çünkü biz sinemadan bir şeyler öğrenmeyi bekliyor, bir şey kazanmayı umuyoruz, biraz aydınlanma, biraz bilgi, biraz ilham. (...) Martin bunun sinema olmadığını söylerken kibardı. Değersiz olduklarını söylemedi ki işte şimdi ben söylüyorum.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU