Kaymakamlık özel yer yaptırdı, Salih artık ıslanmadan el sallayacak

Ordu'da her gün yol kenarında durup geçen araçlara el sallayan engelli Salih Belen için Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir özel bekleme alanı yaptırdı

Fotoğraf: AA

Salih Belen, 27 yaşında engelli bir genç. Ordu’nun Güngentepe ilçesi Gülbelen köyünde yaşayan Salih’in en sevdiği şey yol kenarında bekleyerek gelip geçen arabalara el sallamak. Salih yağmura-çamura, kara-kışa aldırmadan her gün aynı yerde durup yoldan geçen otomobillere el sallıyor.

iç 1.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kaymakam gördü, Salih’in özel yeri oldu

Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir, zihinsel engelli Salih’i her zaman yaptığı gibi Gölköy-Gürgentepe yolu üzerinde el sallarken fark etti. Engelli gencin her gün yola kenarına çıktığını öğrenen Kaymakam Özdemir, Salih’i yağmurdan, kardan koruyacak bir alan yaptırdı. Yol kenarına inşa edilen küçük durak benzeri yapının üzerine de ‘Salih’in yeri’ yazdırıldı. Özel bekleme alanına bir bank ve sehpa konuldu. 

iç 2.jpg
Fotoğraf: AA

 

Oğlum ıslanmayacak

6 çocuk babası Cemal Belen, oğlu Salih'in doğuştan zihinsel engelli olduğunu söyledi. Oğlunun vaktini her gün yol kenarına çıkıp araçlara el sallayarak geçirdiğini aktaran Belen, "Salih'i gören Kaymakam Hanım güzel bir davranış göstererek oğlum için bu durağı yaptırdı. Böylece oğlum hem yağmurlu havalarda ıslanmamış hem de üşümemiş oluyor" dedi. 

gurgentepe_kaymakami_nursel_ozdemir_engelli_gence_jest_1572601543_9368.jpg
Kaymakam Nursel Özdemir, Salih'i yeni yerinde ziyaret etti / Fotoğraf: İHA​​​​​​​

 

Baba Belen, oğlunun yüzünü güldüren Kaymakam Nursel Özdemir'e teşekkür etti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU