KHK'lılar Platformu Sözcüsü: 'Sorun 1 haftada çözülür' diyen Arınç'ın sözleri umut vermiyor

KHK'lılar Platformu Sözcüsü Filiz Soylu, Bülent Arınç'ın "KHK faciadır, bir haftada çözülebilir" sözleriyle ilgili "Bülent Arınç bir haftada çözülür diyorsa o zaman bekliyoruz, hemen çözülsün" yorumu yaptı

Fotoğraf: İHA

KHK'lılar Platformu Sözcüsü Filiz Soylu, Bülent Arınç'ın "KHK faciadır, bir haftada çözülebilir" sözleriyle ilgili "Bülent Arınç bir haftada çözülür diyorsa o zaman bekliyoruz, hemen çözülsün" yorumu yaptı.

RS FM'de Atilla Güner'le Akşam Postası programına katılan KHK'lılar Platformu Sözcüsü Filiz Soylu, yaşadıkları süreç ve Arınç'ın sözleri ile ilgili şunları söyledi:

"Biz bunları biliyoruz. Bu zulmü, bu zulmü yapanlardan dinlemek gerçekten dehşet verici. İş arkadaşı bildiğimiz insanların ihbarıyla bunların yaşandığının söylemesi çok önemli. Biz yaşıyoruz ama bu zulüm nedeniyle ölenler var. Onlar için artık adalet çok geç. Kanser olup ölenler, intihar edenler var. 60 dan fazla KHK mağduru öldü. Bülent Uçan en çarpıcı örnektir. İş Kur'da iş beklerken öldü. Öldükten sonra işe iade edildi.

"Arınç'ın sözleri umut vermiyor"

"Bir haftada düzeltilir bu işler dedi. Demek ki yapılabiliyormuş bekliyoruz o zaman çözülsün. Günah çıkarmaya çalışanlar var. Arınç'ı ayrı tutuyorum. Çünkü inşaattan atlayan Fatih hocamız var, Mahir bebek var. Onun için günah çıkarmaya çalışanlar oluyor. Toplumun bize karşı daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Çok acı çekildi daha fazla acı çekilsin istemiyoruz."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski AA Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün Youtube kanalına konuk olan Bülent Arınç, "KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK'ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim." demişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU