Brexit kapıya dayandı, Britanya bunu tartışıyor: Zürafaların yüzde 90’ı “gay” mi?

İşçi Partisi'nin gölge bakanı, eşcinselliğe dair yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden oldu

Araştırmacılar, zürafaların cinsel yönelimi olmadığını, bunun insana ait bir fenomen olduğunu düşünüyor (Nicepik)

İngiliz İşçi Partisi’nin gölge kadın ve eşitlik bakanı, zürafaların yüzde 90’ının eşcinsel olduğunu öne sürdü.

PinkNews haber ajansının 16 Ekim’de düzenlenen ödül töreninde konuşan Dawn Butler’a göre ebeveynler çocuklarının eşcinselliği öğrenebileceğini düşünüyor.

Eşcinselliğin öğretilebilir bir şey olmadığını söyleyen Butler, “Zürafalar da gay. Bunu öğretemezsiniz” diye konuştu:

“Eşcinsellik öğretilebiliyorsa, zürafalara kim öğretti?” diyen Butler, “İnsanları olduğu gibi kabul edelim ve kendimiz gibi yaşayalım” dedi.

Ancak Jeremy Corbyn’in üst düzey danışmanı Lachlan Stuart, Butler’ın açıklamalarına çok öfkelendi.

Erkek zürafaların birbiriyle kurduğu temasın gay davranışı olmadığını, baskınlık kurma çabasına dayandığını ifade eden Stuart, Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu iddiada en ufak bir gerçeklik payı var mı? Hayır, yok. Gülünç, saldırgan ve homofobik bir iddia.

Namibya’daki Zürafa Koruma Vakfı’nın direktörü Stephanie Fennessy’e göre Stuart haklı.

“Dawn Butler’ın insanları olduğu gibi kabul etmemiz gerektiği yorumuna katılıyorum. Ancak zürafalar konusunda yanıldığını söylemeliyim” diyen Fennessy, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bazen birbirlerine karşı sahte cinsel davranışlar sergilerler. Bunlar baskınlık davranışlarıdır. Bazen köpekler de böyle davranır, sarmaş dolaş olurlar. Ama aslında kavga ederler. Birbirlerini öldürebilirler bile.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

PinkNews’e konuşan Doğal Tarih Müzesi araştırmacısı Dr. Natalie Cooper ise “Homoseksüel davranış, vahşi hayvanların çoğunda hem yaygın hem de doğaldır” ifadelerini kullandı.

“İnsanlar gibi hayvanlar da bu davranışı, hakimiyet kurmak için ya da başka amaçlar doğrultusunda sergileyebilir” diyen Cooper, sözlerini şöyle sürdürdü:

Zürafalar da çeşitli amaçlar doğrultusunda boyunlarını birbirine dolama veya üst üste binme gibi homoseksüel veya heteroseksüel davranışlar sergileyebilir.

Ancak Guardian'da yer alan habere göre Cooper, zürafaların cinsel yönelimi olmadığını, bunun insana ait bir fenomen olduğunu ifade etti.

Dawn Butler’a yakın bir kaynağa göre, gölge bakan, parmak bastığı noktanın eşcinselliğin öğretilemeyeceği olduğunu söyledi. Kaynak ayrıca, Butler’ın Stuart’ın eleştirilerini de memnuniyetle karşıladığını aktardı.

 

Independent Türkçe için derleyen: Çağla Üren

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU