Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı: Erdoğan Ermeni toplumuna başsağlığı dileğini zaten dile getirmiştir

Altun, "Tarih bize, bölgemize çok fazla acı çektirmiş olan yabancıların bu tür müdahalelerinin ilişkilerimiz için hiçbir fayda getirmeyeceğini öğretti" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Temsilciler Meclisi'nin 1915 olaylarını 'soykırım' olarak kabul etmesine Twitter hesabından tepki gösterdi. 

"ABD Temsilciler Meclisi'nin, Ermeni karar tasarısına ilişkin oylaması ABD-Türkiye ilişkisini önemseyen herkes için çok üzüntü verici." diyen Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte Ermenilere yönelik başsağlığı dileğini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

Bu karar için oy verenler, çalkantılı bir bölgede kritik bir stratejik ilişkinin bozulmasından sorumlu olacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermeni topluluğuna sempatisini ve başsağlığı dileğini zaten dile getirmiştir. Ayrıca, Birinci Dünya Savaşı sırasında olanları araştırmak için ortak bir tarihi komisyon kurma isteğimizi de dile getirmiştir.

Siyasi ihtiyaçlar için tarihin siyasallaşmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Altun, "Ermeni erkek ve kız kardeşlerimizi tarihlerini yerel politik meseleler için bir araç haline getirmemeye çağırıyoruz. Yüzlerce yıldır bu bölgede birlikte yaşadık. Tarih bize, bölgemize çok fazla acı çektirmiş olan yabancıların bu tür müdahalelerinin ilişkilerimiz için hiçbir fayda getirmeyeceğini öğretti." dedi.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU