18 kişinin öldüğü iddia edildi, Kerbela polisi yalanladı: Tek ölüm bir cinayet olayında yaşandı

Irak'ın Kerbela kentinde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 18 kişinin öldüğü iddia edildi. Kerbela polisi ise gösterilerde kimsenin hayatını kaybetmediğini ileri sürdü. Polis, kentte tek ölümün bir cinayet olayında yaşandığını açıkladı

Fotoğraf: AFP

Irak’ta Hazreti Hüseyin’in anıldığı Erbain günü nedeniyle 1 Ekim’de ara verilen gösteriler  yeniden başladı. İnsan hakları örgütleri, güvenlik güçlerinin göstericilere sert müdahale ettiğini çıkan olaylarda 18 protestocunun hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Haklar Komiserliği üyesi Ali Beyatlı yaptığı yazılı açıklamada, "Kerbela'daki aktivist ve hükümete bağlı olmayan taraflardan gelen bilgilere göre, pazartesi akşamı gösterilerde 18 kişi öldü, 800'den fazla kişi de yaralandı" ifadesini kullandı. 

afp3.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Kerbela Polis Komutanlığı ise protestolar sırasında güvenlik güçleri ve göstericilerden kimsenin ölmediğini kaydetti. Polis açıklamasında, kentte gösterilerle ilgisi olmayan bir cinayet olayında bir kişinin öldüğü, bunun dışında ölüm olayı yaşanmadığı ileri sürüldü. Kerbela polisi açıklamasında, gerçekleri öğrenmek isteyenlerin Hüseyini Hastanesindeki Adli Tıp birimine başvurabilecekleri belirtildi.

9198630864562368.jpg
Fotoğraf: AFP​​​​​​​

 

Basında yer alan görüntülerin de provokasyon amaçlı olduğunu savunan Kerbela polisi, yalan haberleri yayınlayan basın kuruluşları hakkında yasal işlem başlatılacağını duyurdu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU