Suriye Genel Müftüsü’nden SDG'li Mazlum Kobani’ye: Dünya ve ahiretin için Şam’a gel

Suriye Müftüsü Ahmed Hassun, SDG'li Mazlum Kobani’ye seslenerek, “Hiçbir başkente gitme, Şam’a gel” dedi

Suriye Genel Müftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yöneticisi Mazlum Kobani’yi Şam’a davet etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum” açıklamasının ardından Washington’a gitmesi beklenen Abdi’ye seslenen Müftü Hassun, “Sana diyorum ki, hiçbir başkente gitme ey Mazlum. Dünya ve ahiret saadeti için Şam’a gel. Seni kalbimizle karşılayacağız” dedi.

Hassun bu açıklamayı, Haseke’nin Kamışlı kentindeki bir cenaze namazının ardından yaptı.

Türkiye nota iletmişti

Dışişleri Bakanlığı, Abdi’nin ABD’ye davet edilmesinin gündeme gelişiyle birlikte Washongton’a nota iletmiş ve SDG komutanı hakkında Interpol’ün arama bülteni olduğu hatırlatılmıştı.

“ABD yönetiminin, hakkında kırmızı bülten olan bir teröristle görüşmesinin kabul edilemez olduğu” belirtilirken, bu kişinin ABD’ye girmesi durumunda Türkiye’ye iade edilmesi gerektiği vurgulanmıştı.

 

ABD Başkanı Trump, önceki gün Twitter hesabı üzerinden Şahin’in hesabını da işaretleyerek yaptığı açıklamada “General Mazlum Abdi ile konuşmamdan gerçekten zevk aldım. Yaptıklarımızı takdir ediyor, ben de Kürtlerin yaptıklarını takdir ediyorum” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU