Kılıçdaroğlu: Ankara beş yılda dünyanın merkezi olacak, bunu Mansur Yavaş yapacak

CHP Genel Başkanı partisinin Ankara Büyükşehir Başkan adayının tanıtım töreninde konuştu

CHP Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş için tanıtım töreni düzenlendi / Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş için düzenlenen tanıtım töreninde konuştu
 
Kılıçdaroğlu, ATO Congresium'da, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş ve bazı belediye başkan adaylarının kamuoyuna tanıtıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, TBMM Başkanvekili Levent Gök'ün tarafsızlığı nedeniyle, yasaya duyduğu saygı nedeniyle aday tanıtım toplantısına katılmadığını söyledi.  

Ankara’yı Cumhuriyetin 100. Yılında Yavaş yönetecek 

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet öncesinde Ankara'nın yoksulluk ve bataklık içinde bir şehir olduğunu söyledi. 

"Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Ankara'yı başkent olarak ilan ettikten sonra Ankara dünyanın ilk planlı kentlerinden biri olarak tarihe geçti. Bugün beton Ankara'yla, bir beton ormanıyla karşılaşacağımızı asla düşünmüyorlardı. Bunu değiştireceğiz. Bir kişinin gücü ve iradesiyle değiştireceğiz. O kişi ve arkadaşları Ankara'yı çağdaş bir kent haline getirecek, o kişinin adı Mansur Yavaş”

“YSK’ya değil halkımıza güveniyoruz”

CHP Genel Başkanı “YSK’ya güvenmiyorsanız seçime girmeyen” diyerek kendilerini eleştirenlere yanıt verdi.

"Biz, sandık ittifakı yapacağız. O sandıkta bizim adaylarımıza her partiden vatandaşlarımız oy verecek. Neden? Çünkü bizim belediye başkanlarımız hiç kimseyi ötekileştirmeyecek, harcadıkları her kuruşun hesabını millete verecek, namuslu, dürüst, ahlaklı ve adaletli olacaklar. Bizim inancımıza göre sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Bunu Mansur Yavaş yapacak. İnanıyorum ve güveniyorum Sayın Mansur Yavaş önümüzdeki 5 yıl içinde Ankara'yı dünyanın merkezi haline getirecek, Ankara'yı konuşulan, turist çeken bir kent haline getirecek”

Üç şey istiyorum: İlki iş güvencesi

Kılıçdaroğlu belediye başkanlarından üç şey istedi.  

“İlki tüm çalışanların iş güvencesinin sağlanması, ikincisi her kuruşun hesabını millete vermek, üçüncüsü hiç kimseyi ötekileştirmemek”

İktidara ekonomi eleştirisi

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin 16 yılın sonunda "bir grup tefeciye" teslim edildiğini söyledi.  

"Onlara muhtaç hale gelirseniz, onlar gelirler sizden ensenize vurup ağzınızdaki lokmayı alırlar ve siz sesinizi çıkaramazsınız. Ama bizler bu ülkenin yurtseverleri, bu ülkenin sessiz çoğunluğu asla ve asla egemen güçlere teslim olmayacağız. Teslim olunmaz bizim kitabımızda, inancımızda, karakterimizde, terbiyemizde yoktur, ahlakımızda yoktur."

DAHA FAZLA HABER OKU