Younes Belhanda'dan açıklama: Yaşananlardan dolayı özür dilerim

Galatasaray'ın Real Madrid'le oynadığı karşılaşmanın 67. dakikasında oyundan alınan ve kendisini ıslıklayan taraftara yönelik hareketi tepki çeken Younes Belhanda, taraftarlardan özür diledi

Galatasaraylı oyuncu Younes Belhanda, oyundan çıktığı sırada tribündeki taraftarlarla tartıştı / Fotoğraf: AA

Avrupa futbolunun en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. hafta maçına, Galatasaraylı Younes Belhanda ile sarı-kırmızılı taraftarlar arasında yaşanan tartışma damgasını vurmuştu.

Belhanda, Real Madrid karşısında etkisiz bir oyun sergilediği maçın 67. dakikasında teknik direktör Fatih Terim tarafından oyundan alındı. Belhanda oyundan çıkmaya hazırlanırken sarı-kırmızlı tribünlerden ıslık sesleri yükselmiş, başarılı futbolcu da tribünlere tepki göstermişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Faslı futbolcu, kişisel Instagram hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla yaşananlardan dolayı özür diledi.

Belhanda, yaptığı paylaşımda, "Biz büyük ve güçlü bir aileyiz. Futboldaki amacım fedakarca mücadele ederek en iyiyi ortaya koymak ve karşılığını almak. İyi günde alkışlanan bana kötü günde yapılanları haketmediğimi düşündüm ve çok çok üzüldüm. Yaşananlardan dolayı özür dilerim" ifadelerini kullandı.

 

 

Terim, "Alışık olmadığımız şeyler yaşıyoruz" demişti

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, taraftarların sarı-kırmızılı futbolculara tepki gösterip ıslıklamasına alışkın olmadıklarını ve böyle bir durumu beklemediklerini söylemişti.

Taraftarın ıslıkladığı Younes Belhanda'nın performansının etkilendiğini aktaran tecrübeli teknik adam, "Alışmadığımız, beklemediğimiz veya alışık olmadığımız şeyler yaşıyoruz. Zaman zaman ufak tefek reaksiyonlar olabilir. Futboldur bu. Çok akil dediğimiz insanlar bile bazen aşırı tepki verebiliyor. Bunlarda hiçbir sıkıntı yok" şeklinde görüş belirtti.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, futbolcularının performansını dikkatle izlediklerini vurgulayarak, şöyle konuşmuştu: 

Takımdaki tüm futbolcuların performansını çok dikkatle izlediğimiz ve gereğini yaptığımız bir gerçektir. Herkesin performansına göre gereğini yaparız. Oyun oynanırken, hele hele ihtiyacımız varken, bir de Galatasaray'ın evindeyken beklediğim bir şey değil. Olmamasını dilerdim. Çok üzüldüm. İstedikleri kadar tepki göstersinler çıkarmazdım ama baktım ki Belhanda artık kafasını takmaya başladı, faydalı olması mümkün değil. Ayağına geldiğinde aşırı tepki olduğuna göre maçı bıraktık bununla uğraşıyoruz. Taraftarımız böyle bir şey yapmaz. Seyirciler yapabilir. Bize böyle seyirciler değil taraftar lazım. Hiç hoşlanmadığım bir şey. Galatasaraylılar akıllı insanlardır. Özellikle Galatasaraylı oyuncularla ilgili yapılan bazı spekülasyonları stada taşımasınlar. Yapanlar zaten Galatasaraylı değil. Özellikle sosyal medya için söylüyorum. Bu kurulmuş tuzağa düşmesinler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU