SDG’den açıklama: Trump, bizimle ortaklığı sürdüreceğine söz verdi

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’daki basın açıklamasından sonra Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü, ABD liderine teşekkür ettikleri açıklamayı yayınladı

Fotoğraf: AFP

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Sözcüsü Mustafa Bali, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda SDG Komutanı Mazlum Kobani’nin açıklamalarını yayınladı. 

Buna göre Başkan Trump ile görüştüğünü söyleyen Kobani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Kendilerinin üstün çabaları olmadan mümkün olmayacak ateşkesin Türkiye tarafından nasıl ihlal edildiğini Bakan Trump’a açıkladım. 

Türklerin ve cihatçı grupların halkımıza yönelik acımasız saldırılarını durdurmak için yorulmadan gösterdiği çabalar için Başkan Trump’a teşekkür ederiz. 

Başkan Trump, SDG ile ortaklığı sürdüreceğine ve çeşitli alanlarda uzun vadeli destek sağlayacağına dair bize söz verdi.


ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin ateşkesi uzatma ve YPG’nin bölgeden çekilmesi için süre tanınması kararı almasının ardından Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenledi. 


Türkiye üzerindeki yaptırımların kalkacağını açıklayan Trump, SDG Komutanı Kobani ile görüştüklerini, kendisinin ABD’nin çabaları için müteşekkir olduğunu söyledi. 

Donald Trump, Mustafa Bali’nin “SDG’ye verilen ortaklık sözünden” bahseden tweeti hariç, diğer tweetlerini retweet etti. 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU