Trump'tan anlaşma yorumu: Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’nin kuzeyi konusunda Türkiye ile varılan mutabakata ilişkin Dallas'taki mitingde yaptığı açıklamada Türkiye ve YPG'yi kavga eden iki çocuğa benzetti

ABD Başkanı Donald Trump ABD heyeti ile Türkiye arasında yapılan görüşmenin ardından varılan anlaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Trump, "Zor bir aşk olmadan bu anlaşma gerçekleşemezdi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye ile YPG'nin durumunu 'okul bahçesinde kavga eden iki çocuğa' benzetti.

ABD Başkanının "Biraz kavga etmeleri gerekiyordu, sonra ayırdım" diye konuştu:

Hepimiz Suriye sınırında bir ateşkes ya da ara konusunda anlaştık ve yaptığım şey alışılmadıktı. Dedim ki 'Biraz dövüşmeleri gerek. Bazen biraz dövüşmelerine izin vermelisiniz. Sonra insanlar bunun ne kadar zor olduğunu anlar.' Bu insanlar bunu biliyor değil mi? Bazen onların bir arsadaki çocuklar gibi kavga etmelerine izin vermeniz gerekir. Kavga etmelerine izin verip sonra ayırırsınız. Bu alışılmadıktı. Birkaç gün savaştılar ve bu çok sertti.

Trump bu süreçte 'tek bir damla Amerikan kanının akmadığını' söyledi.

"Biz oraya gittik ve bir ara vermelerini istedik. Kürtler müthişti. Biraz geri çekilecekler" diyen ABD Başkanı, IŞİD'lilerin kilit altında tutulmaya devam edeceğini ve IŞİD'le mücadelenin süreceğini belirttti, Türkiye'nin de buna hazır olduğunu kaydetti.


ABD'nin Suriye eski özel temsilcisi Brett McGurk Trump'ın 'kavga eden iki çocuk' benzetmesini 'ayıp ve cahilce' şeklinde niteledi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU