Ticaret Bakan Yardımcısı’ndan Volkswagen açıklaması: Yatırım durmadı, beklemede

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeleri “endişe ile izlediklerini” söyleyen Alman otomotiv devinin Volkswagen'in yatırımını durdurmadığını söyledi

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay/ Fotoğraf: AA

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve PwC Türkiye iş birliği ile hazırlanan "Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi'nde Konumlandırılması" başlıklı raporun sunumunda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Volkswagen'in Türkiye yatırımının akıbeti ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Alman otomotiv devinin yatırımı durdurmadığını, beklemeye aldığını söyleyen Turagay, şöyle konuştu: 

Şirket kuruldu biliyorsunuz. Bir 'on hold'a (beklemeye) alınmış durumda, o da mevcut konjonktürden kaynaklanan bir şey... 

Bununla ilgili sürekli spekülasyonlar çıkarılması da aslında hoş değil. Sonuçta şirketin yönetim kurulu bir karar almış. O karar çerçevesinde şirket de kurulmuş, gerekli adımlar da atılacak. Ben orada bir olumsuzluk görmüyorum.


Almanya’nın 82 yıllık şirketi Volkswagen, yeni fabrikası için uzun süredir yer arayışındaydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bulgaristan ve Türkiye arasında gidip gelen karar sürecinde son olarak şirket, Manisa’da “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” adlı bir firma kurmuş ve bu durum Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanmıştı. 

Ancak Volkswagen’in yönetim kurulunun hafta başında aldığı kararla yeni fabrika kurulması ertelendi. Gerekçe olarak Suriye’nin kuzeydoğusundaki gelişmelerin yarattığı belirsizlik ortamı gösterilmişti.

Türkiye’de yaklaşık 1,4 milyar dolarlık yatırım planlayan Volkswagen’in son açıklamasının ardından Bulgaristan yeni bir hamle yaptı ve önceden teklif ettiği 135 milyon euroluk yatırım teşvikini 260 milyon euroya çıkarmaya hazır olduğunu söyledi. 


Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU