6 eski Amerikan askeri yaşadığı cinsel saldırıları anlattı: Pentagon yıllarca tecavüze göz yumdu

Orduda son otuz yılda 100 binden fazla erkek cinsel saldırıya uğradı. Utanç ve yaftalanma kaygısı büyük çoğunluğu bu saldırıları bildirmekten alıkoydu. Altı eski asker sessizliği bozmak için konuşuyor

Pentagon'un istatistiklerine göre, her yıl Amerikan ordusunda yaklaşık 10 bin erkek cinsel saldırıya uğruyor (New York Times)

Orduda cinsel saldırı, yaygınlığı bilinen fakat çok az anlaşılan bir sorun. Yetkililer ve Pentagon liderleri, görevleri esnasında genellikle cinsel saldırı kurbanı binlerce kadına odaklanma eğilimindedir. Ancak yıllar geçtikçe, kurbanların çoğunun erkek olduğu anlaşıldı.

Pentagon'un istatistiklerine göre, her yıl Amerikan ordusunda yaklaşık 10 bin erkek cinsel saldırıya uğruyor. Ezici bir şekilde, kurbanlar genç ve düşük rütbeli. Bununla mücadele edenlerin çoğu ordudan atıldı ve sivil yaşamda hayatını sürdürmekte zorluk çekiyor.

On yıllarca üniformalı erkeklere yönelik cinsel saldırıların büyük çoğunluğu sessizlikle karşılandı. Aşağılanmış mağdurların suçu rapor edememesinin sessizliği, bu suçların peşine düşecek araçlardan yoksun otoritelerin sessizliği, hiç sorun olmadığına inanan amirlerin sessizliği ve tepki veremeyecek kadar utanan ailelerin sessizliği.

The New Yrok Times'ın haberine göre, kadınlar askeriyede erkeklerin yaklaşık yedi katı daha fazla cinsel saldırıya maruz kalıyor. Ancak, Pentagon'un istatistiklerine göre rütbeliler arasında erkek sayısı kadınlardan çok fazla olduğu için yılda ortalama erkek ve kadın kurbanların sayısı kabaca aynı sayıya (10 bin) denk geliyor. Kadınlar silahlı hizmetlere tamamen dahil edilmeden önce mağdurların çoğu erkekti.

Ordu nesiller boyunca, erkek cinsel saldırı mağdurlarını görmüyordu, bu nedenle Savunma Bakanlığı Cinsel Saldırı Önleme ve Müdahale Bürosu’nun Müdür Yardımcısı Nathan W. Galbreath'e göre sadece 2006'da büronun araştırmaya başlamasının ardından orduda en az kadınlar kadar erkeklerin de saldırıya uğradığı öğrenildi.

Galbreath, “Bu durum üst düzey yöneticiler için şaşırtıcıydı. Herkes bunun bir kadın sorunu olduğundan çok emindi” dedi.

Mayısta yayımlanan bir rapor, olayları bildiren erkek mağdurların sayısının son zamanlarda arttığını ancak tahminen beşte dördünün hala saldırıları bildirmediğini gösteriyor.

Geçmişte saldırıya uğrayan on binlerce eski asker için, son yıllarda yaşanan ilerleme dişe dokunur bir teselli sağlamıyor. Bu askerler çoktan mağdur oldu. Birçoğu yaşamlarının tiksinti ve öfkeye teslim olduğuna, kendileri de dahil olmak üzere yaşadıklarının kimse tarafından fark edilmeden onlarca yılın geçtiğine tanık oldu.

İşte o askerlerden altısının hikayeleri. ABD Gazi İşleri Bakanlığı bu erkeklerden her birinin vakasını değerlendirdi ve hepsini resmen hizmete bağlı cinsel saldırı kurbanı olarak kabul etti. Her erkeğin hizmet verdiği askeri birimden bu resmi durum için yorum yapması istendi, fakat vakaları tartışmaya açmak reddedildi.

Jack Williams, 71

Hava kuvvetleri

1966'da cinsel saldırıya maruz kaldı.

Bir Hava Kuvvetleri eğitim çavuşu acemi eğitiminde Jack Williams'a, “Bunu rapor edersen, kimse sana inanmaz” dedi.

Williams, çavuşun ofisinde sabah saat 14.00'te bulunduğunu hatırlıyor. 18 yaşındaki Williams çavuşun bayılana kadar boğazını sıktığını ve sonra yandaki odada düzinelerce başka acemi uyurken ona masanın üstünde tecavüz ettiğini söyledi.

1966 senesiydi. Ordunun bugün olduğu gibi müdahale ve önleme programı yoktu ve saldırıları bildiren askerler için hiçbir koruma mevcut değildi. Askerler arasında eşcinsellik yasak olmakla beraber bir ulusal güvenlik tehdidi olarak da görülüyordu.

 

2.jpg
Williams kolay uyuyamadığını belirterek, “Hiçbir soruşturmacı beni aramadı. Hiçbir şey yapılmadı” diyor (New York Times)

 

Artık Washington’ın Everett şehrinde yaşayan Williams, “Eğer ortaya çıkıp tecavüze uğradığını söylesen, insanlar senin bir homoseksüel ya da çocuk tacizcisi olduğunu düşünür, suçu sende bulurlardı” dedi.

Saldırının ardından Williams yapabileceğini düşündüğü her şeyi yaptığını söyledi. Duş aldı ve yatağa döndü.

Çavuşun temel eğitim sırasında kendisine iki kez daha tecavüz ettiğini söyledi. Williams her defasında acemi eğitimini bitirmeye kararlı olduğu için sessiz kaldı.

Fakat Williams mezun olur olmaz Hava Kuvvetleri yetkililerine olanları bildirmiş, saldırganın hapse atılmasını ve soruşturma başlatılmasını beklemişti.

Hava Kuvvetleri'nin tepkisini anlatırken Williams’ın sesi on yıllarca yılın ardından hala öfkeyle titriyor.

Williams, “Hiçbir soruşturmacı beni aramadı. Hiçbir şey yapılmadı” diyor. 

 

3.jpg
Jack Williams, yardımcı köpeği “Little Buddy” ile eski bir askerin mezarını ziyaret ediyor​​​​​ (New York Times)

 

Bunun yerine, emir komuta zinciri performansından şikayet etmeye başladı, çünkü tecavüz yüzünden böbrekleri hasar görmüştü ve rektumu yırtılmıştı. Tedaviden dolayı eğitimleri kaçırıyordu. Hizmet kayıtlarına göre, Williams kısa bir süre sonra sağlık sorunları yüzünden Hava Kuvvetleri'nden ayrılmaya zorlandı.

Bugün, Williams gibi sayısı artan eski askerler yaşadıklarını anlatıyor ve Gazi İşleri Bakanlığı’nın kendilerine verilen zarar için tedavi ve tazminat ödemesini talep ediyor. Williams da dahil olmak üzere 61 bin eski asker, büro tarafından resmi olarak, hizmetleri sırasında cinsel olarak travmatize edilmiş olarak tanınmakta ve her yıl kayıt altına alınan iddiaların sayısı, 2010'dan bu yana yüzde 70 oranında arttı.

Aylık maaş, arafta geçirilen onlarca yılı karşılayacak bir tazminat değil.

Williams, “Bir geleceğim vardı, ülkeme hizmet etmek istedim ve yaptığım işte iyiydim. Hepsi benden alındı” diyor.

Paul Lloyd, 30

Ulusal muhafız birliği

2007’de cinsel saldırıya uğradı.

Salt Lake City'deki evinin yakınındaki süpermarkette market arabasıyla dolaşan Paul Lloyd yakındaki bir rafta çeşitli kokulu mumları koklamak için durduğunda ampul arıyordu. Aniden ellerini yüzüne götürdü ve hıçkırarak yere yığıldı.

Mumlardan biri, 2007'de ordudaki temel eğitimde başka bir acemi tarafından dövülüp tecavüze uğradığında kullandığı şampuan gibi kokuyordu.

Lloyd, “Bazı küçük şeyler insanı o küçük 3 metrekare duşa geri götürüyor. Orası cehennem ve oradan kaçış yok” diyor.

Lloyd, 17 yaşında Ordu Ulusal Muhafızları’na katıldı. Herkes yattıktan sonra, bir gece duşta cinsel saldırıya maruz kaldığını kimseye anlatmadığını söylüyor. Ertesi gün hastaneye, iç kanama ve yırtık bir rektumla gittiğinde ve doktorlar Ahir Zaman Azizleri İsa Mesih kilisesi mensubu Lloyd'a ne olduğunu sorduğunda dahi omuz silktiğini belirtiyor.

Lloyd, “Hiçbir şey söyleyemeyeceğimi hissettim. Aileme, takımıma, kendime tam bir başarısızlık gibi görünürdüm” diyor. 

 

5.jpg
Lloyd, 17 yaşında Ordu Ulusal Muhafızlarına katıldı. Herkes yattıktan sonra, bir gece duşta cinsel saldırıya maruz kaldığını kimseye anlatmadı (New York Times)

 

Savunma Bakanlığı'nın tahminlerine göre, Lloyd'un orduda bulunduğu yıllarda erkek mağdurların sadece yüzde 3'ü cinsel saldırıları bildirdi. Cinsel saldırıya uğrayanların yüzdesi o zamandan bu yana neredeyse altı kat arttı, ancak mağdur erkeklerin büyük çoğunluğu yine de saldırıyı bildirmiyor.

 

6.jpg
Lloyd, tecavüze uğradığını hatırladıkça, kabusları önlemek için banyoyu temizleyerek geç saatlere kadar ayakta kalıyor (New York Times)

 

Lloyd, atıcılık ve fiziksel zindelik alanlarında en yüksek puanları almıştı ve orduda bir kariyer istiyordu, ancak tecavüzden dolayı bir ihanet ve iğrenme hissinin kendisini kemirmeye başladığını söylüyor. Noel için izne çıktığında geri dönmemeye karar vermişti. Ulusal Muhafızlar onu bulmadan önce bir aylığına kız kardeşinin evinde saklandı. Acemi eğitimine götürüldü ve sonunda uygunsuz davranışları nedeniyle kovuldu. Daha sonra terhisi onur derecesine yükseltildi.

Evde kimseye saldırıdan bahsetmedi. Lloyd kiliseye gitmeyi bıraktığını, alkol almaya başladığını ve bir işte tutunamadığını söylüyor. Kendi cinselliğini sorguladı. Ailesi, neden eskisi gibi olmadığını merak ediyordu.

Saldırıdan sonra düzenli olarak dişçiye gidemediğini söyleyen Lloyd, “Kişisel alanımda birinin üzerime eğilmesi kolay değil” diyor.

Ailesine olanları anlatmaya karar vermesi beş yılını almıştı.

Lloyd, “Beni uzun süredir dağılmış görüyorlardı. Onlara tecavüze uğradığımı söylediğimde, ‘şimdi her şey mantıklı geliyor’ dediler” diye anlatıyor. 

Billy Minnix, 64

Hava Kuvvetleri

1973’te cinsel saldırıya uğradı.

Billy Minnix, ailesine 1973'te neden Hava Kuvvetlerinden atıldığını anlatamayacak kadar büyük bir utanç içindeydi ve onlar da soramayacak kadar utanıyordu. Kilisedeki insanlar ne derdi? Komşular ne düşünürdü?

Tecavüze uğramasıyla ilgili sonraki 40 yıl boyunca kimseye bir şey söylemedi.

17 yaşındayken orduya girmişti ve bir grup kıdemli asker ve memur bazı acemi askerlerleri alıp üs dışında bir tatil yerine götürdüğünde radar teknisyenlik okulunda birkaç hafta geçirmişti. Özel bir bungalovda, biraz içki içtikten sonra, kıdemliler acemilere kabul törenine başlamalarının zamanının geldiğini söyledi.

Minnix, “İlk başta gülüştük ve gergin şakalar yapıldı, sonra sessizlik oldu. Ölümüne korktum. Ve hiçbirimizin istemediği bir cinsel ilişkiye zorlandık” diyor. Gençlerin oral seks yapmaya ve cinsel ilişkiye zorlandığını söyleyerek, “Ertesi gün üsse döndüğünde bu insanlarla yüz yüze bakmak ne korkunç bir şey” diye belirtiyor.

 

8.jpg

Minnix, "Hava Kuvvetleri'ne başka biri olarak girdim ve farklı bir kişi olarak çıktım. Benden erkekliğimin alındığını hissediyorum”​​​ diyor (New York Times)

 

Minnix, bungalovda neler olduğunu anlamak için mücadele etmiş. Kendi kendine “gerçek erkekler tecavüze uğramaz, mücadele eder” demiş. İşine konsantre olamadığını ve radar okulunda derslerinin kötü olduğunu fark etmiş. Hava Kuvvetleri'nden çıkmak için çırpınıyormuş.

Şimdi Oregon’un Bend şehrinde yaşayan Minnix, “Orada durmaya tahammül edemiyordum. Bunu kimseye bildirebileceğimi sanmıyordum. Yapılacak en iyi şey kaçmaktı” diyor.

İçini çekerek, “O zamandan beri aslında hayatımın çoğunda kaçtım” diye ekliyor.

Firar eden Minnix, bir hafta sonra yakalansa da sonra tekrar firar ediyor. Hava Kuvvetleri onu hapse atıyor ve gönüllü terhis olmayı kabul etmediği takdirde kovuşturmaya uğramakla tehdit ediliyor. Minnix, terhisi kabul ediyor.

 

10.jpg

Minnix, bir gaziler örgütü olan Oregon Band of Brothers'a ve 2018'deki ilk Gaziler Günü geçit törenine katıldı (New Yrok Times)

 

40 yıl boyunca kimseye tecavüze uğradığını söylemedi. Dışarı çıktığında yetişkin hayatının çoğunu kendini dünyaya kapatarak “kara kutu” dediği öfke ve utançla geçirdi. Kendi nefretini uyuşturmak için içki içerek girdiği işlerden kovuldu ve iki evliliğini yaktı.

 

11.jpg
Minnix, sağda eşi Georgie ve kayınvalidesi Verla Holton'la Holton'ın Pasifik City, Oregon'daki evinde (New York Times)

 

Ailesi onunla bir daha hiç konuşmadı. Gerçeği öğrenemeden öldüler.

Son yıllarda, Gazi İşleri Bakanlığı tarafından verilen danışmanlıkla Minnix, yaşadıklarıyla başa çıkabildi. Yeniden evlendi ve Oregon Band of Brothers adlı yerel gazi grubuna katıldı. Jeep’ini 2018'de yerel Gaziler Günü geçit töreninde sürdü.

Minnix, “Bu benim için büyük bir boşluğu doldurdu. Askerlik benden alındı. Yıllarca marşı duyduğumda ya da geçit töreni gördüğümde ağlarım. Artık şimdi gazi gibi hissedebiliyorum” diyor.

Billy Joe Capshaw, 56

1980'de cinsel saldırıya uğradı. 

Billy Joe Capshaw orduda geçirdiği birkaç yılın hayatının en kötü yılları olduğunu söylüyor fakat artık ordu emeklisi beyzbol şapkası takıyor. Şapka sayesinde yabancılardan yüzündeki yara izlerine dair yönelttiği istenmeyen soruları cevaplamak zorunda kalmadığını söylüyor.

Capshaw, “Şapka yara izlerini açıklıyor. Soru sormuyorlar” diyor.

1991'de Jeffrey Dahmer tutuklandı ve bazılarını daha sonra parçalara ayırarak yediği 17 genç erkeğe tecavüz edip onları öldürdüğünü itiraf etti. Medya kısa sürede Capshaw'ın Dahmer'in ordudaki oda arkadaşı olduğunu öğrendi ve Capshaw'ın yaşadığı Arkansas’ın Hot Springs şehrine akın etti.

Capshaw basın toplantısında, Dahmer'in odalarını dekore ettiği heavy-metal posterlerini ve anlatmaktan hoşlandığı WC Fields espirilerini paylaştı.

Ancak, Dahmer'in sık sık onu uyuşturmak için kullandığını söylediği, lorazepam ve ketamin şişelerinden bahsetmedi. Ne Dahmer’in onu dövdüğü metal sopadan ne onu bağlamak için kullandığı ipten ne de yaklaşık 40 yıl sonra hala Capshaw’ın yanaklarında görünen Dahmer'in onun bağırmasını engellemek için eliyle açtığı yara izlerinden bahsetti.

 

13.jpg
Capshaw, sağda, en yakın arkadaşı Billy Runyon'la bir barda. Capshaw, 1980'de orduda oda arkadaşı Jeffrey Dahmer tarafından uyuşturulmuş ve cinsel tacize uğramış (New York Times)

 

Capshaw, bu bahar verdiği röportajda başını sallayarak, “Yapamadım. Başka bir adam tarafından tecavüze uğradığını söylersen insanlar seni suçlar, seni ayıplar. Böyle bir şeyin nasıl olabileceğini anlamazlar” dedi.

Capshaw orduya 17'sinde katıldı ve 1980'de Almanya'da Baumholder Army Garrison'da görev yaptı. Chapshaw aynı yıl Almanya'da ordu sıhhiyesi Dahmer'le aynı odayı paylaşmak üzere görevlendirildi.

 

14.jpg
Capshaw, diğer askerler ve cinsel travması hakkında bir mektup. Dahmer fotoğrafta en arkada (New York Times)

 

Birkaç gün içinde, Dahmer'in onu dövdüğünü, uyuşturduğunu ve odaya kilitlediğini söylüyor. Bir noktada, Capshaw kaçmak için ikinci kat penceresinden atladı ve leğen kemiği kırıldığı için hastanelik oldu. Ama ne olup bittiği hakkında kendisini muayene eden doktora da bir şey söylemedi.

Capshaw, “Cinsel saldırı Stockholm sendromu tipi bir duruma dönüştü. Beni tamamen kontrol etti. Odadan çıkmama izin vermedi. Beni dövüp tecavüz ediyordu. Ama aynı zamanda satranç oynardık, bana kitap alırdı ve yaralarımı dikerdi. Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum” diyor.

Dahmer, 1981 yılında alkol bağımlılığı nedeniyle ordudan atıldı. Askeri kayıtlara göre Capshaw birkaç ay sonra terhis edildi.

 

15.jpg

Capshaw, dayaktan ve Dahmer'in cinsel saldırılarından izleri hala taşıyor (New York Times)​​

 

Terhis olduktan beş yıl sonra Capshaw, annesinin evinden ayrılmadığını söylüyor. Kabuslardan kaçmaya çalışırken günlerce uyumamış ve bu yüzden katı gıdaları zar zor yutabilmiş. Ne olduğunu ailesine anlatmamış. Küçük bir kasabada eğer söz çıkarsa fısıltıların üstesinden asla gelemeyeceğinden endişelenmiş.

Capshaw, “Uzun süre olayı paylaştığım tek kişi en iyi arkadaşımdı ve asla kimseye söylemeyeceğine söz vermişti. O da anlatmadı. O çok iyi bir arkadaştı bana zarar vereceğini, kulaktan kulağa yayılacağını biliyordu” diyor.

Yıllarca süren terapiden sonra Capshaw 2010'da olanları gizlemenin kendisine yardımcı olmayacağına karar verdi. Psikiyatrının yardımıyla yaşadıklarını ve nasıl iyileşmeye başladığını anlatan bir internet sitesi hazırladı.

 

16.jpg

Capshaw, oturma odasındaki kanepede, mutfak lambası yanarken uyuyor. Yatakta tecavüze uğradığı için karanlık bir odada veya bir yatakta uyuyamadığını söylüyor (New York Times)​​​​​

 

Deniz piyadesi Ethan Hanson, 29

2014'te cinsel saldırıya uğradı.

Ethan Hanson, 2014’te Deniz Piyadeleri'nden ayrıldığından bu yana duş almaktan kaçınıyor. Bunun yerine, bir küvete bir buçuk santim sıcak su dolduruyor, daha sonra plastik bir kapla hızlı bir şekilde su dökünüyor ancak her su sıçramasında irkiliyor.

 

18.jpg

Hanson, Minnesota'nın Austin şehrindeki evde, banyo yapıyor çünkü duşlar deniz piyadesiyken yaşadığı cinsel tacizi hatırlatıyor (New York Times)​​​​​​

 

Hanson, “Buharla, sıcak suyla, cildimi kayganlaştıran herhangi bir şeyle temas ettiğimde dürüst olmak gerekirse, bende kusma hissi uyanıyor” diyor.

Hanson, Kaliforniya'daki Pendleton acemi eğitim kampında duşlarda cinsel tacize uğrayan bir grup denizciden biriydi. Personele yapılan cinsel saldırıların çoğu gibi, genç askerleri küçük düşürmek ve korkutmak için yapılan tehlikeli bir uygulamaydı.

Rand Corporation’ın araştırmasına göre, askerde cinsel tacize uğrayan her üç erkekten biri işlenen suçu kabul töreni veya zorbalık olarak nitelendiriyor. Bu cinsel tacize uğramış kadınların bildirdiği oranın iki katı.

Aynı şey engelli koşu dersinde geçen yorucu bir sabahtan sonra Hanson'ın da başına geldi. Konuşulduğunu duyduğu için sinirlenen eğitim çavuşu buharlı odaya girdiğinde takım duş alıyordu. 60 çıplak askerin genital organlarını öne doğru bastırmalarını isteyerek duvara dizilmelerini emretti. Birkaç dakika o şekilde tuttuktan sonra odanın diğer tarafına koşmalarını ve tekrar sıraya girip ilk tarafa geri dönmelerini emretti.

Hanson, “Bir saatten fazla bir süre ileri geri gittik” diyor.

 

19.jpg

Hanson karısı Katie'ye mutfakta sarılırken (New York Times)

 

Sonraki günlerde acemilerin bir kısmı yaşananları kendi emir komuta zincirine bildirdi ve eğitim çavuşu yargılandı. Hanson, olayın gerçekleştiğini doğrulayan Marine Corps soruşturma raporunun bir kopyasına sahip.

Hanson temel eğitimden mezun oldu ve yoluna devam etmeye çalıştı ancak kısa bir süre sonra eğitim çavuşu gibi giyinmiş bir denizci gördüğünde panik atak geçirdi.

Üstlerine intihar eğilimi olduğunu söyledi ve bir donanma hastanesine gönderildi. Fakat akıl sağlığı dört hafta sonra düzelmeyince Deniz Piyadeleri, terhis kağıtlarına “askeri hayata uyum sağlayamadığı” notunu düşerek onu hizmet dışı bıraktı.

Terhisle ilgili Hanson, “Bu onların ifade tarzı, onların değil benim suçum. Eğitimde yaralandıysam, beni tedavi etmek ve zararı karşılamak zorunda kalacaklardı. Ancak bunun önceden var olan bir durum olduğunu söylediler” diyor.

Gazi İşleri Bakanlığı, Hanson'ın vakasını resmen hizmete bağlı cinsel travmalardan biri olarak kabul etti.

 

20.jpg

Hanson karısıyla paylaştığı yatağın yanında birkaç silahla yatıyor (New York Times)

 

Heath Phillips, 48

1982'de donanmada cinsel saldırıya uğradı.

Heath Phillips Teksas'ın ortasındaki Fort Hood'da yüzlerce askerin bulunduğu kalabalığın önüne çıktı. Nefes aldı ve 25 yıl boyunca onu kemiren sırrı paylaştı.

Phillips, “Benim adım Heath Phillips. Birleşik Devletler Donanması'ndayken cinsel tacize uğradım” dedi. 

 

23.jpg
Phillips, St. Paul’deki gaziler konferansında bir panelde orduda cinsel tacize uğrayan kadınlarla konuştu (New York Times)

 

1988'de Phillips 17 yaşındayken, ilk görev gemisine gitti ve bir denizci grubu, onu bir gece şehir dışına çıkarmayı teklif etti. Manhattan'a gittiler ve otel odasında yerde uyandığında askerlerden bir kısmının pantolonunu çıkarmaya çalışırken birinin de yüzüne boşaldığını gördü. Phillips debelenerek ellerinden kurtuldu ve kendini banyoya kilitledi.

Ertesi gün gemi subayına uğradığı cinsel saldırıyı bildirdi ancak subay ona kuşkuyla yaklaştı. Phillips onun, “İçiyor muydun? Reşit olmadan alkol alırsan başının belaya girebileceğini biliyor musun?” dediğini hatırlıyor.

Phillips, saldırganların birkaç metre uzağında uyuduğu geminin iç kısmındaki ranzasına geri gönderildiğini söylüyor. Aylarca onu dövüp defalarca tecavüz ettiklerini belirtiyor.

 

22.jpg

Phillips, cinsel tacize uğradığını söyleyen bir diğer donanma gazisi Brian Lewis'le 2016'da yaşadıklarını Missouri Demokrat Senatör Claire McCaskill için çalışan personelle paylaştı (New York Times)

 

Phillips, tecavüzle ilgili şikayette bulunmak için subaya tekrar tekrar gözü morarmış ve dudağı patlamış halde gittiğini söylüyor.

Phillips, “Beni hep yalan söylemekle suçladı. Kanıtım olmadığını söylerdi. Sanırım onlarla uğraşmak istemedi” diyor.

Phillips firar etti, tutuklandı ve gemiye geri gönderildi ve tekrar tekrar firar etti. Sonunda, defalarca firar ettiği için disiplinsizlikten terhisle Deniz Kuvvetleri'nden atıldı.

 

25.jpg
Phillips'in deniz kuvvetlerinde hizmet ederken maruz kaldığı cinsel saldırılarla ilgili bir video 2018'de Kaliforniya Novato'daki ABD Sahil Güvenlik üssünde birliklere gösterildi. Phillips, Sahil Güvenlik Görevlilerinin Cinsel Saldırı Önleme, Müdahale ve İyileşme Programı'nın bir parçası olarak üste bulundu (New York Times)​​

 

Onlarca yıl kimseye kendisine ne olduğunu söylemediğini söylüyor. Ancak 2009'da bir gazi hastanesinde danışmanlık aldı ve sessizliğin yalnızca ordudaki saldırıların denetlenmeden devam etmesine izin verebileceğini fark etti.

Avukatlık gruplarının konuşkan bir üyesi oldu ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Bir kongre soruşturmasında yaşadıklarını anlattı. Ve öyküsünü askeri üslerde anlatmaya başladı. İlk başta onu korkutan bu deneyimi şimdi iyileşmesinin hayati bir parçası olarak görüyor.

Fort Hood'daki askerlere hitap ettikten sonra, “Askeri kariyerim kısa sürdü ancak bu doğru değil. Ben hala orduyu seviyorum. Orduya konuşarak, farklı bir şekilde hizmet ediyorum” dedi.

 

Independent Türkçe için derleyen: İsmail Aydın

 

DAHA FAZLA HABER OKU