Sendika ve meslek odaları "Gar saldırısının" yıl dönümünde bildiri yayınladı: Bu toprakların ihtiyacı adalet, demokrasi ve barış

TTB, DİSK, KESK ve TMMOB, 10 Ekim 2015'te Ankara'da gerçekleştirilen saldırının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı

Fotoğraf: AA

Türk Tabipler Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) ve Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) 10 Ekim 2015’te Ankara tren garı önünde gerçekleştirilen saldırının yıl dönümü nedeniyle bir bildiri yayınladı.

Bildiride, Türkiye’yi yönetenlerin yıllardır tüm uyarılara kulak tıkayarak Suriye’deki savaşa müdahil olduğunu iddia edilerek, bunun bugüne kadar büyük bedeller ödettiği savunuldu.

“Dört yıl önce bugün, 10 Ekim 2015’te Ankara’da Emek-Barış-Demokrasi mitinginde yaşanan ve 103 insanımızı yitirdiğimiz katliam, bu ağır bedellerden sadece biridir” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Ortadoğu’daki savaş politikalarının besleyip büyüttüğü, Türkiye’de yüzlerce insanımızı aramızdan alan katliamları gerçekleştiren IŞİD’in, dünyanın dört bir yanından gelen ve yurttaşı oldukları hiç bir ülkenin geri almak istemediği binlerce üyesinin “gardiyanlığı” gibi ciddi bir tehlikeyle karşı karşıyayız.

Emperyalist güçlerin kapışma alanı haline gelen bir bataklıkta, emperyalist güçlerle girilen pazarlıklarda izin verilen bir kapsamda, onların sattığı ve satacağı silahlarla, hepimizin geleceğini tehdit edebilecek tehlikeli vaatlerde bulunarak, üstelik başka bir ülkenin toprağında askeri bir operasyona girişmenin kimin ihtiyacına yanıt verdiği büyük bir soru işaretidir.

En fazla ölüme neden olan saldırıydı

103 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısı 103 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırı bugüne kadar Türkiye’de yapılan en kanlı saldırısı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU