Venezuela’nın altınları Çorum’da mı işlenecek?

Venezuela lideri Maduro'nun yardımcısı Çorum'da altın rafinerisini inceleyecek

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Aissam altın rafinerisini incelemek için Çorum'a gelecek.

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Aissam'ın Çorum’a geleceği öğrenildi.

El Aissam 16 Ocak'ta Çorum’daki altın rafinerisinde incelemelerde bulunacak. Daha sonra konuyla ilgili Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu bilgilendirecek.

Altınlarını Türkiye’de işlemek isteyen Venezuela’nın daha önce 20 ton altınını Türkiye’ye gönderdiği basında yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika ziyaretine Çorumlu Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı da katıldı.

Bu ziyaret sırasında Venezuela lideri Maduro ile tanışan Ahlatcı, Venezuela’da altın madeni işletmeyi ve çıkarılan altınları da Çorum’daki rafineride işlemeyi planlıyor.

Ahlatçı, yazılı bir açıklama yaparak, yaklaşık 3 yıl önce Çorum'da Türkiye'nin üçüncü altın rafinerisini kurduklarını belirtti. El Aissam'ı ağırlamaktan ve tesislerini gezdirmekten mutluluk duyacaklarını söyledi. 
 


Tarık El Aissam kimdir?

Venezuela'nın ekonomik işlerden sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Tarık El Aissam Lübnanlı bir anne ve Suriyeli bir babanın çocuğu olarak 1974'te Venezuela'da doğdu.

Babası ve amcasının Ortadoğu'daki sol hareketlerle bağlantılı olduğu ve amcasının 2003'te ABD'nin Irak'ı işgaline kadar Irak Baas Partisi'nde görevli olduğu belirtiliyor. 

Tarık El Aissam Venezuela'da valilik, içişleri ve adalet bakanlığı yaptı. Son olarak da devlet başkanlığı görevine getirildi. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU