Alman saldırganın asıl hedefinin cami ve kültür merkezi olduğu iddia edildi

Almanya'da iki kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen neonazi Stephan Balliet'in cami ve sol gruba ait bir binaya da saldırı planladığı iddia edildi. Balliet'in internette cami ya da solculara ait kültür merkezine saldırmayı planladığını yazdığı öğrenildi

Fotoğraf: AA

Almanya’nın Halle kentinde 9 Ekim’de iki kişinin öldüğü saldırıyı düzenleyen neonazi Stephan Balliet'in internette yayımladığı manifestoda, "Öncelikle daha az korunan bir cami ya da solculara ait bir antifa 'kültür' merkezine baskın yapmayı planlamıştım" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

Balliet yazıda, Avrupa'ya her gün mülteciler gelmeye devam ettiği için camideki muhtemel kurbanların bir anlam taşımadığını ancak Yahudi öldürmenin buna değeceğini düşündüğünü belirtti.

Irkçı katil Balliet, dindar olmasalar bile Yahudilerin Yom Kippur'da (Kefaret Günü) sinagogda olacağını düşündüğü için saldırı için bu günü seçtiğini vurguladı.

Kamerayla kaydetmişti

Almanyanın Saksonya-Anhalt eyaletinin Halle kentinde 9 Ekim’de düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmişti. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, bir sinagog ve dönercinin yakınlarında gerçekleştirilen olayın, "Yahudi düşmanı bir saldırı" olduğunu varsaydıklarını söylemişti. 27 yaşındaki Alman vatandaşı Stephan Balliet adlı saldırgan, saldırı anını kaskındaki kamerayla kaydetmiş, kendisi de saldırının ardından yaralı olarak ele geçirilmişti.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU