Rojava yönetimi: Suriye krizi diyalog ile çözülür

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi (Rojava yönetimi), Suriye krizinin çözümü için her daim diyalog kanallarını geliştirmek için çabaladıklarını söyledi

Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra Rojava yönetiminden açıklama / Fotoğraf: Reuters

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın ardından yaptığı yazılı açıklamada, “Her daim diyalog kanalları geliştirmek istedik. Rusya ile diyalog kanalları için birçok görüşme gerçekleşti. Özerk Yönetim, tüm taraflara çözüm haritası sunmuş ve bunun hayata geçirilmesinin hayati önemde olduğunu vurgulamıştır” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Rojava yönetimi ile Suriye hükümeti arasında diyalogların geliştirilmesi yönündeki açıklamaları olumlu karşıladıklarını belirtilen açıklamada, “Rusya’nın bu konuda destekçi olması ve garantör rolü oynamasını umuyoruz” denildi.

“Afrin’deki uygulamaların tekrarlanmasını istemiyoruz”

Diyalog kanallarını geliştirmenin gerçekçi ve pratik sonuçlarının olacağı kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Çünkü bu talep tüm Suriye halklarının menfaatinedir. Özerk Yönetim olarak, Afrin’deki uygulamaların tekrarlanmasını istemiyoruz. Afrin’de Suriye halkları saldırılara maruz kaldı ve direkt hedef alındı. Bu temelde, Afrin pratiği tekrarlanmamalıdır.”

 

Semalka Sınır Kapısı
IKB ve Rojava yönetimi arasındaki Semalka Sınır Kapısı / Fotoğraf: Twitter

 

Açık olan tek sınır kapısı kapatıldı

Öte yandan Irak Kürdistan Bölgesi (IKB) ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni birbirine başlayan Semalka Sınır Kapısı’nın kapatıldığı belirtildi.

Independent Türkçe’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Semalka Sınır Kapısı Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nin (Rojava yönetimi) kararıyla kapatıldı.

Kaynaklara göre Özerk yönetim, Türkiye’nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı’ndan kaçan sivillerin Irak Kürdistan Bölgesi’ne geçmemeleri için söz konusu karar alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün saat 16.00’da sosyal medya hesabından kuzey Suriye’ye yönelik askeri operasyonun başladığını açıklamıştı.

 

Barış Pınarı Harekatı
Barış Pınarı Harekatı / Fotoğraf: AA

 

MSB: 181 hedef ateş altına alındı

Milli Savunma Bakanlığı, operasyon kapsamında şu ana kadar Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ait 181 hedefi ateş altına aldıklarını açıkladı.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "TSK, Barış Pınarı Harekatı kapsamında hava kuvvetleri unsurları ve ateş destek vasıtaları ile şu ana kadar terör örgütüne ait toplam 181 hedefi ateş altına aldı" ifadesi kullanıldı.

SDG: Saldırıda 5’i sivil 8 kişi öldü

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekatı sonucunda 5 sivil ve 3 mensuplarının öldürüldüğü açıkladı.

Reuters’in haberine göre, SDG, Kamışlı ve Suriye sınırından yaklaşık 30 kilometre içerideki Ayn İssa’daki askeri pozisyonlarının ve sivillerin vurulduğunu açıkladı. 

Independent Türkçe
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU