Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi genel seferberlik ilan etti

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, ülkenin kuzey ve kuzeydoğusunda kontrol ettiği bölgelerde 3 günlük ‘genel seferberlik’ ilan ettiğini açıkladı

Fotoğraf: Reuters

Türkiye’nin sınıra askeri takviye gönderdiğini ve yakın zamanda operasyona başlayacağını açıklamasından saatler sonra, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, ülkenin kuzey ve kuzeydoğusunda kontrol ettiği bölgelerde 3 günlük ‘genel seferberlik’ ilan ettiğini açıkladı. 

Yapılan açıklamada, Suriye’nin kuzey ve doğusunda 3 günlük bir genel seferberlik ilan edildiği bilgisi verilerek, “Tüm yönetimlerimize, kurumlarımıza ve bölge bileşeni tüm halkalara tarihi sorumluluklarını yerine getirerek, kendi bölgelerinde sınırlara yönelmeleri ve bu tarihi anlarda direnişlerini sergilemeleri çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Türkiye terör örgütü olarak kabul ediyor

Ana gövdesini Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG'nin oluşturduğu  Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve yine PKK tarafından 2003 yılında kurdurulan PYD'nin siyasi kanadı Demokratik Suriye Meclisi (DSM), tarafından oluşturulan  'Kuzey ve Doğu Suriye  (Rojova) Özerk Yönetimi' 17 Mart 2016'da  tek taraflı olarak hükümetin kuruluşunu ilan etti.

Arap, Çerkes, Kürt, Süryani ve Türkmenlerin yaşadığı bölgenin ismi de facto tönetim tarafından "Kuzey ve Doğu Suriye Özerk" olarak kullanılmaya başlandı. Söz konusu yönetim başta Türkiye ve Suriye olmak üzere hiçbir yönetim tarafından resmi olarak tanınmadı.

Türkiye, SDG'yi, PKK’nın uzantısı ve ‘terör örgütü’ olarak kabul ediyor.

Şark'ül Awsat

DAHA FAZLA HABER OKU