İsrail sınır polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampı'ndaki görüntüleri gündem oldu.
Park halindeki bir otomobildeki kişilere bağıran polisin, bir ses bombasını aracın içine bırakıp kapısını zorla kapadığı görülüyor.
Otomobilin arkasındaki iki kişi hızlıca dışarı çıkarken şoför, yanındaki kapıyı açmaya çalışıyor.
Sonrasında polisin otomobilden kaçan kişilere silahını doğrultması ve onlara doğru ateş açması dikkat çekiyor.
@GLZRadio pic.twitter.com/diFfc660R9
— || Noam Nakash (@nakash_noam) July 6, 2026
Pazar günü çekilen görüntüleri haberleştiren Times of Israel, olayda kimsenin yaralanmamış gibi göründüğünü bildirdi.
İsrail Polisi, videodaki mensuplarının görevden uzaklaştırıldığını ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.
İsrailli muhalif milletvekili Naama Lazimi, olayı kınadı. Filistinlilere karşı benzer olaylar sıklıkla yaşandığını hatırlatan Lazimi, mevcut hükümet döneminde bu saldırıların daha da arttığını vurguladı.
Normları paramparça edilmiş bir devlet işte böyle görünür. Sınırların kalmadığı ve her şeyin mübah görüldüğü bir yerde şiddet yalnızca büyür ve yayılır.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Diğer yandan Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da İsrail güçlerinin, Kalendiya Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek Filistinlilerin üzerine ateş açtığı belirtildi.
16 yaşındaki Velid Nidal Ebu Suneyne'nin hayatını kaybettiği, iki çocuğun da yaralandığı bilgisi paylaşıldı.
İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da Filistin topraklarını gaspeden İsraillilerle işbirliği halinde tırmandırdığı gerilim, 1175 Filistinlinin ölümüne, 12 bin 919 kişinin yaralanmasına, yaklaşık 24 bin kişinin tutuklanmasına, 33 bin kişininse zorla yerinden edilmesine yol açtı.
Independent Türkçe, Haaretz, Times of Israel, AA
Derleyen: Eren Umurbilir