Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre, İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Hüseyin Muhibbi, Kuveyt Havalimanı’na yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Muhibbi, Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri’nin söz konusu yolcu terminaline yönelik herhangi bir saldırı gerçekleştirmediğini öne sürdü.
“Kuveyt Havalimanını biz vurmadık” diyen Muhibbi, yapılan incelemelerde terminaldeki hasarın İran füzelerinden kaynaklanmadığını iddia etti.
Muhibbi, tespitlerine göre Kuveyt Havalimanı yolcu terminalindeki yıkımın, İran füzelerini engelleyemeyen ABD’ye ait Patriot hava savunma sistemlerindeki bir hatadan kaynaklandığını ileri sürdü.
İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun daha önce ABD’nin Keşm Adası’na düzenlediği saldırıya karşılık olarak Kuveyt’te ABD güçlerine ev sahipliği yapan askeri üsleri hedef aldığını açıkladığı hatırlatıldı.
Kuveyt ordusu ise daha önce yaptığı açıklamada, İran’a ait kamikaze insansız hava araçları nedeniyle Kuveyt Havalimanı yolcu terminalinde hasar meydana geldiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını bildirmişti.
AA