Depremlerle sarsılan Balıkesir’in Sındırgı ilçesi “afet bölgesi” ilan edildi

AFAD, 27 Ekim’de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan incelemeler sonucunda Balıkesir’in Sındırgı ilçesini “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan etti

Fotoğraf: AA

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 27 Ekim’de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Sındırgı’nın “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini duyurdu.

AFAD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “27 Ekim 2025 tarihinde Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından gerekli inceleme ve tespitler yapılmış olup, 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun’a istinaden AFAD Başkanlığı tarafından 1 Kasım 2025 tarihinde alınan karar ile Balıkesir ilimizin Sındırgı ilçesi ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak belirlenmiştir” denildi.

Açıklamada, bölgedeki hasar tespit çalışmalarının sürdüğü ve afetten etkilenen vatandaşlara yönelik yardım süreçlerinin başlatıldığı da belirtildi.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU