İsrail, Gazze'deki yardım dağıtım noktalarında bir ayda 549 Filistinliyi öldürdü

İsrail’in Gazze İnsani Yardım Vakfı" kanalıyla kurulan insani yardım dağıtım merkezlerine düzenlediği saldırılarda 27 Mayıs'tan bu yana 549 Filistinli hayatını kaybetti, 4 bin 66 kişi ise yaralandı

Fotoğraf: AA

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin güneyi ve orta kesimlerinde kurulan yardım dağıtım merkezlerine 27 Mayıs–25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, İsrail ordusunun bu merkezlere yönelik saldırılarında şu ana kadar 549 kişinin hayatını kaybettiği, 4 bin 66 kişinin yaralandığı ve 39 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

İsrail’in, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası yardım kuruluşlarının denetimi dışında kurulan "Gazze İnsani Yardım Vakfı" aracılığıyla yardım dağıttığı ifade edildi. Söz konusu yapının BM tarafından tanınmadığı ve bazı Filistinli gruplar tarafından kabul edilmediği bilgisi paylaşıldı.

İsrail’in, 2 Mart’tan bu yana Gazze’ye açılan tüm kara sınır kapılarını kapalı tuttuğu, yardım taşıyan yüzlerce tırın geçişinin engellendiği; yalnızca sınırlı sayıda aracın Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'ndan geçebildiği bildirildi.

Gazze’nin günlük en az 500 yardım tırına ihtiyaç duyduğu kaydedilirken, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıların yol açtığı insani krize dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca, uluslararası ateşkes çağrılarına rağmen saldırıların sürdüğü belirtildi.

AA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU